Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Soorten bouten

by ARTICULUS.nl on maart 5, 2019

Bij het klussen zijn dingen als moeren en boutenvaak onmisbaar. De ervaren klusser zal dan ook precies weten welke moeren en bouten hij voor welke klus nodig heeft. Wat minder professionele klussers zien echter soms door de bomen het bos niet meer: er zijn zo veel verschillende soorten. Om het allemaal wat op te helderen, licht dit artikel enkele soorten bouten toe. Bouten lijken op schroeven, echter steek je deze in hun geheel door de te verbinden onderdelen. Vervolgens draai je deze bouten aan met een moer. De meest gebruikte bouten heb ik hieronder op een rijtje gezet.

 • Houtdraadbout
  Deze bouten zijn te herkennen aan hun zeskantige kop. Omdat deze bouten behoorlijk wat gewicht kunnen hebben, zijn ze uitermate geschikt om te gebruiken voor bijvoorbeeld bevestigingen in het plafond of het ophangen van een radiator.
 • Slotbout
  Deze bouten hebben, in tegenstelling tot de houtdraadbout, een mooie afgeronde kop. Onder deze ronde kop bevindt zich een vierkant gedeelte. Het vierkante gedeelte steekt in het gat wanneer je de bout door het betreffende gat steekt, en deze aantikt met bijvoorbeeld een hamer. Dit zorgt voor fixatie van de bout, waardoor deze niet meedraait wanneer je de moer aandraait. Dezeslotboutenzijn populair bij het vastzetten van velgen, zodat deze niet makkelijk te stelen zijn.
 • Draadeinden
  Dit zijn aparte bouten: ze hebben namelijk geen kop. Deze lange bouten zijn voorzien van schroefdraad over de gehele lengte. Deze bouten kun je zelf op maar zagen, dit zien velen als een groot voordeel. Draadeinden zijn vooral populair wanneer de juiste maat bout niet aanwezig is.
 • Inbusbouten
  Deze bouten hebben wederom een bijzonder uiterlijk. Dit is vanwege hun zeshoekige inkeping. Inbusbouten kennen vele toepassingen. Met behulp van een inbussleutel kun je deze bouten gemakkelijk aandraaien, deze bieden namelijk uitstekende grip op de bout. Let er hierbij wel op dat je een inbussleutel van de juiste maat gebruikt.