Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Soorten matrassen

by admin on augustus 28, 2015

Je matras is niet meer zo goed als dat het 10 jaar geleden was en het is tijd om een nieuw matras aan te schaffen. Echter is het aanbod tegenwoordig zo groot dat je door de bomen het matras niet meer ziet, zoals traagschuim matrassen, koudschuim matrassen, lange matrassen van Slaaploods, korte matrassen en ga zo maar door. Daarom komen in dit artikel alle soorten matrassen, met hun voor- en nadelen naar voren.

Traagschuim

Het traagschuim matras wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim wat zachter wordt naarmate het warmer wordt, wat gebeurd wanneer je lichaam met het matras in contact komt. Dit is de voornaamste reden dat het matras zich aanpast aan de vorm van het lichaam. Traagschuim matrassen zijn vooral geschikt voor mensen die last hebben van terugkerende gewrichtsklachten. Helaas duurt het even tot het schuim op temperatuur gekomen is, wat je vooral merkt bij het omdraaien. Dit kost meer moeite dan bij andere matrassen.

 

  • Voordelen: Lange levensduur (12+ jaar), erg comfortabel
  • Nadelen: Relatief duur, moeite met omdraaien

 

Pocketvering

Een pocketvering matras bestaat voornamelijk uit twee materialen: de basis bestaat uit een verzameling met zakjes gevuld met een metalen veer. Ze veren zitten in een zakje zodat ze niet tegen elkaar kunnen schuren en irritante geluiden maken. Aan beide kanten van het matras ligt een schuimlaag op de pocketvering. Dit schuim is verkrijgbaar in verschillende soorten, denk aan: traagschuim, koudschuim en polyether. Het aantal pocketveren per vierkante meter is sterk afhankelijk van de gebruiker. Zo heeft iemand met een zwaarder gewicht meer pocketveren per vierkante meter nodig.

 

  • Voordelen: Lange levensduur (14+ jaar), Goede ventilatie, Zeer comfortabel
  • Nadeel: Relatief duur (afhankelijk van het aantal pocketveren)

 

Polyether

Matrassen die van polyether gemaakt zijn, zijn over het algemeen de goedkoopste soort matrassen. Polyether is niet erg veerkrachtig en zal zich daarom niet zo goed aanpassen aan het lichaam.Het grootste nadeel van polyether is de slechte ventilatie.

Polyether is goed geschikt als goedkoop logeerbed of kinderbed, maar niet geschikt om langdurig op te slapen.

 

  • Voordelen: Goedkoop
  • Nadelen: Korte levensduur (5 jaar), Ventileert slecht, Weinig comfort

 

Koudschuim

Koudschuim wordt, net als traagschuim, gemaakt van polyurethaan, maar is niet visco-elastisch, waardoor het stugger aanvoelt. Echter is de veerkracht wel erg hoog. Doordat het traagschuim een open celstructuur heeft ventileert het matras zeer goed. Dit maakt het materiaal zeer geschikt voor zwaardere mensen en mensen die veel zweten. Daarnaast voelt het ook een stuk koeler aan.

 

  • Voordelen: Lange levensduur (14+ jaar), Comfortabel, Zeer goede ventilering
  • Nadelen: Relatief duur