Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Taxichauffeur opleiding

by gerardkempers on oktober 8, 2019

Droom je ervan om taxichauffeur te worden? Dan is de taxichauffeur opleiding iets voor jou. De taxichauffeur opleiding helpt je bij het worden van een taxichauffeur tijdens de opleiding leer je namelijk veel je veel over veiligheid en wet –en regelgeving. Verder ontwikkel je sociale vaardigheden en verbeterd je rijstijl. De opleiding tot taxichauffeur is verplicht als je taxichauffeur is wilt worden dit is sinds 2001 bepaald. Je mag deelnemen aan de taxichauffeur opleiding als je minimaal rijbewijs B hebt en minimaal 18 jaar bent. Als je taxichauffeur wilt worden moet je dus eerst taxichauffeur opleiding volgen en slagen voor je theorie- en praktijkexamen.

 

De taxichauffeur opleiding bereid je voor op het examen

Het praktijkexamen van taxichauffeur duurt 85 minuten tijdens het examen krijg je 3 opdrachten namelijk:

  • Rijden naar een object zonder hulpmiddelen
  • Rijden van een object naar een opgegeven adres dit keer wel met hulpmiddelen
  • Rijden van het adres terug naar het CBR dit gebeurt op aanwijzingen van de examinator

Naast deze opdrachten let de examinator ook of je veilig, comfortabel en sociaalverkeersgedrag vertoond. Ook de omgang met de klant is heel belangrijk en daar wordt ook zeker op gelet. Bij rijschool Rijnland heb je eerst 9 praktijklessen met een professionele en ervaren instructeur voordat je praktijkexamen gaat doen. Deze praktijklessen dienen ter voorbereiding van het praktijkexamen.

 

Theorie-examen

Voordat je praktijkexamen mag doen moet je eerst het theorie-examen hebben gehaald. Van de vragen op het theorie-examen moet minimaal 80% goed beantwoord worden om te slagen voor het theorie-examen. Bij rijschool Rijnland krijg je 2 avonden theorieles ter voorbereiding van het theorie-examen. Want het kan nog best lastig zijn om 80% van de vragen goed te beantwoorden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de taxichauffeur opleiding kan je terecht op de site van rijschool Rijnland. Hier kan je je ook aanmelden voor de taxi-opleiding dit kan je doen door op de knop aanmelden te klikken en je contactgegevens in te vullen.