Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Tips voor het maken van de jaarrekeningen

by gerardkempers on februari 27, 2018

Een keer in het jaar mag je eraan geloven. Je moet de jaarcijfers maken. Dit is niet het meest leuke klusje om te doen als ondernemer of je moet een accountant zijn dat vind je het leuk om te doen. Voor de doorsnee ondernemer hebben wij een aantal tips uitgewerkt. Ook wij kunnen het niet leuker maken, (hopelijk) wel makkelijker.

 

Boekhoudprogramma

Er zijn veel aanbieder van boekhoudprogramma’s over het algemeen kunnen deze allemaal hetzelfde., je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt.  Je kunt jouw facturen en bankafschriften inboeken, bij sommige programma’s kan dit ook geautomatiseerd.

 

Veelal zie je dat men dit bijhoudt in Excel, dit kost namelijk geen geld en is vertrouwd. Fouten liggen wel op de loer, omdat je zelf alles moet invullen. Daarbij zijn jaarcijfers maken hierin een hele opgaven en behoorlijk tijdrovend.

 

Wees op tijd met hulp.

Mocht je er zelf niet uitkomen, zorg dan dat je op tijd om hulp vraagt. Als je dit op het laatste moment bij een boekhouder doet, kan het zijn dat deze geen tijd heeft. Jij zit dan met de gebakken peren.

 

Van A tot Z een kloppende administratie

Wij trappen even een deur in, maar ook dat moet soms gebeuren. Zorg dat je administratie altijd kloppend is. Dit vergemakkelijkt een heleboel als jij je jaarcijfers moet maken. Daarnaast zijn je jaarrekeningen dan ook kloppend en om het op zijn plat Rotterdams te zeggen levert jou dit ook geen gezeik achter af op. Wat een veel voorkomende fout is dat men kostenposten verkeerd plaatsen, dit werkt zich dan ook weer door in je jaarrekening bijvoorbeeld.

 

Ook al vind je niks aan om je jaarrekening op stellen, denk erover na. Zorg dat dat vervelende klusje een stuk makkelijker wordt en dat je het je zelf makkelijk maakt. Op die manier wordt het klusje ook minder vervelend om te doen