Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Vaaggrond exposeert kunst met betekenis van 25 december tot en met 5 februari 2017

by Vaaggrond on november 18, 2016

—- PERSBERICHT —

Vaaggrond exposeert
Kunst met betekenis
In Veldhoven van 25 december tot en met 5 februari 2017

 

Trienke Nieweg (2015)

Trienke Nieweg (2015)

Wij leven in een kantelend tijdperk. De overheid trekt zich terug. Burgers zijn op elkaar aangewezen. Onderlinge relaties veranderen. In de dorpskeren sluiten kernen hun deuren. Bezuinigingen op kunst en cultuur zijn een gegeven. Over de wijze waarop mogen inwoners in Veldhoven meepraten. De natuur kreunt. Bomen worden geveld, omdat het goed is voor de economie. Dat doet pijn, want we hechten bijzondere waarde aan het behoud van ónze cultuur en natuur. Alleen in de natuur en onze cultuur ligt niets vast, omdat wij die immers samen maken, of afbreken.

Rond de jaarwisseling, om precies te zijn tijdens de 9de editie, exposeert een gedreven kunstenaarsvolkje opnieuw in Vaaggrond. Vaaggrond is hét ‘Museum zonder muren’. Daar spelen kunstenaars, in een midwinterse buitenlucht, in op de voornoemde thema’s. Allen zijn op zoek naar nieuwe zingeving in een hedendaags tijdgewricht. Alles wat nu nog vaag is, trachten zij vorm te geven via beeld- en vormentaal.

Zo benadrukt Els Börger in haar strijdvaardige werk Wonder Woman de spanning tussen Madonna’s maagdelijkheid enerzijds en anderzijds de maatschappelijke seksualisering van vrouwen. Hiu Jen Lai beweegt zich in de wereld van verbindingen tussen moeder en kind. Nóg beter; zij laat die verbindingen zélf bewegen. En Ralph Posset stelt met zijn ingreep de vraag aan de orde wat wij met z’n allen over hebben voor het behoud van onze natuur. Maar er is meer, veel meer. Vooral ook omdat eerder gemaakt werk ten prooi valt aan vergankelijkheid.

Een bezoek aan Vaaggrond is niet alleen kunst kijken. Bovenal is het een bezinningsplek, omdat niets vanzelfsprekend is. Dát roept prangende vragen op. Tweemaal per dag loopt een kunstvermakelaar langs de kunstwerken. Onderwijl vertelt hij geïnteresseerde bezoekers verhalen over de getoonde werken en de beweegredenen van de kunstenaars. Juist die verhalen maken Vaaggrond tot een bezienswaardige, luisterrijke en leerzame plaats. Midden in de natuur, rond de buitenhaard, in het buitengebied van Veldhoven. Niet voor niets zijn er bezoekers die rond de jaarwisseling Vaaggrond een terugkerend betekenisvol plekje hebben gegeven. Probeer dat ook eens: Trek erop uit, én bezin!

De midwinter expositie is te bezichtigen van 25 december tot en met 5 januari 2017 aan de Kleine Vliet 1d, Veldhoven (Oerle). Vaaggrond is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Toegang: € 3,50 per persoon.

Gratis
Dagelijks rondleiding om 11.30 en 15.00 uur,
Kinderen tot en met 10 jaar,
WiFi.

  • Noot voor de redactie:

Contactgegevens
www.vaaggrond.nl
Kunstzinnige vormgeving
Els Börger

Tel. : 040 205 37 47
Mob. : 06 13 92 79 42

Els.borger@vaaggrond.nl

Interviews op locatie graag vooraf in onderling overleg. Wij dragen zorg voor de aanwezigheid van kunstenaars.

Bij gebruik foto graag vermelden:
Kunstwerk: Trienke Nieweg (2015)
Titel: Stamboom. Materiaal: boomstammen.

—- Einde persbericht —