Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Veiligheidsbril op sterkte | Ideaal voor uw bedrijf

by gerardkempers on juli 25, 2019

Een veiligheidsbril op sterkte is zeker een goede uitvinding geweest voor iedereen die een oogafwijking heeft en toch een veiligheidsbril moeten dragen. Zij hoeven namelijk niet langer twee brillen te dragen om toch te voldoen aan de veiligheidsregels. Ze kunnen nu met een bril zowel correct en helder zien en toch biedt het de veiligheid die nodig is voor het werk. Wanneer jij dan ook als werkgever veiligheidsbrillen moet hebben voor je personeel, is het wel zo gepast en netjes als je voor de brildragers een veiligheidsbril op sterkte aanschaft. Zij zullen namelijk minder geïrriteerd zijn door de bril en zullen hem hierdoor ook eerder opzetten. Voorheen kwam het regelmatig voor dat door brildragers geen veiligheidsbril werd gedragen, omdat dit een vervelend gevoel was. Wees dit dan ook voor en schaf de juiste middelen aan.

 

Wanneer heb je een veiligheidsbril op sterkte nodig?

 

Er zijn verschillende situaties waarbij je deze bril nodig hebt. Voornamelijk zijn het werksituaties waarbij de bril goed van pas kan komen. Wanneer er ook maar een klein risico is waarbij je ogen beschadigd kunnen worden. Zo dien je een veiligheidsbril te dragen wanneer er mechanische risico’s zijn zoals stoten, stof, splinters of rondvliegende deeltjes. Maar ook zijn er thermische risico’s zoals cryogene vloeistoffen of vloeibare metalen deeltjes gevaarlijk voor het oog. Wanneer je bezig bent met laswerkzaamheden, dien je altijd een veiligheidsbril te dragen. Omdat hier laserstraling, hittestraling en nog vele andere soorten stralingen vrijkomen, die risico’s met zich meebrengen.

Vervanging

 

Omdat ook bescherming verouderd en verslechterd is het altijd belangrijk dat je tijdig de beschermingsmiddelen vervangt. Er is zelfs door de wet vastgesteld dat de noodzakelijke vervanging tijdig plaats moet vinden. Weet je niet zeker of jouw veiligheidsbril op sterkte vervangen hoort te worden? Neem hem dan even mee naar een van onze servicepunten!