Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verhuis naar Spanje om deze redenen

by Glenn Van der Vloet on september 29, 2017

huizen te koop in spanjeSpeel je met de gedachte om te verhuizen naar Spanje, dan zijn er naast werken en levensstijl nog een aantal zaken waar je rekening moet mee houden.

Hier zijn 10 goede redenen waarom je Spanje in overweging zou moeten nemen.

Nu we het dieptepunt in de Spaanse vastgoedmarkt bereikt hebben zijn de huizen momenteel het best geprijsd voor slimme investeerders.  Als je kan werken waar je wil of je bedrijf wil je naar hier sturen dan kan Spanje een comfortabele optie zijn.   De levensstijl die Spanje biedt is bijzonder interessant en spannend en hier is waarom:

  1. Het Klimaat

Spanje is een land van contrasten, van het Groene  Noorden  tot de dorre regio rondom Extremadura.  Waar de meeste mensen echter voor naar Spanje komen, zijn de lange zomers en de milde winters.  Het is er meestal warm genoeg voor een t-shirt en short gedurende negen maanden van het jaar en de winters, hoewel ze kort en mild zijn, bieden uitzonderlijke wintersport kansen aangezien Spanje gemiddeld een van de hoogste landen van Europa is.

  1. Eten

En dan heb ik het over tapas.  Spanje is een land van gastronomische trots en tapas zijn daar een voorbeeld van.  De kleine bordjes met eten die men serveert bij een drankje maakt een avondje uit zoveel beschaafder. Onder andere Granada en Salamanca hebben bijvoorbeeld zeer smakelijke tapas.  Voor wat de betere keuken betreft, heeft Spanje volgens een recente studie 6 van de 20 top restaurants in Europa inclusief El Bulli in Catalonië.

  1. Levensstijl

Het leven in Spanje speelt zich voornamelijk af op straat en niet tussen vier muren voor de televisie. Dit verschilt uiteraard van dag tot dag maar wordt extra in de bloemetjes gezet tijdens de fiësta’s die elk klein dorpje verschillende keren per jaar heeft.

  1. Sociale interactie.

Als je naar Spanje komt en je leert de taal niet, verwacht dan niet al te veel terug.  Doe je de moeite om de taal wel te leren dan zal je merken dat ze hier erg vrijgevig zijn met hun tijd en aandacht en dat ze ook erg nieuwsgierig zijn naar de reden van je verhuis.  Spanjaarden praten graag en geven graag hun ongezouten mening over verschillende zaken, goede communicatie is dus het geheim van een goede verstandhouding.  Dat is meteen ook de reden dat het er in bars en café’s altijd zo luid aan toe gaat.

  1. Sport

Naast synchroon zwemmen blinken ze in Spanje ook uit in sporten als voetbal en handbal.  Een goede manier van sociale interactie zijn teamsporten maar ook individuele sporten als tennis zijn bijzonder populair.    Elk klein dorpje heeft zijn eigen sportcentrum omdat er wordt geïnvesteerd in infrastructuur en daarom zijn de Spanjaarden ook zo sportief.  De ideale condities voor het beoefenen van verschillende sporten zijn natuurlijk het klimaat maar ook de investeringen die gedaan worden.

  1. Variëteit

Men begint nog maar net de contrasten en de rijke geschiedenis van het land commercieel te benutten.  De bezettingen door de Romeinen en de Moren gedurende meer dan 700 jaar liggen aan de grond van de architectuur en de historische gebouwen.  Het bulkt hier van de contrasten met groen in het noorden, rijstvelden in Valencia en dorre vlaktes in het zuiden.  Spanje heeft voor iedereen wat te bieden.

  1. Dranken

In de meeste regio%u2019s hebben ze zo hun eigen specialiteit.  In Catalonië maken ze hun eigen Champagne onder de naam Cava, in Asturië maken ze Cider en de Valenciaanse notenmelk noemen ze Horchata, voor wie het wat exotischer wil hebben ze ook alweer in Valencia Agua de Valencia met Cava, Wodka en Sinaasappelsap en in Pamplona lopen ze met de stieren mee door de straten op Calimocho, een mengeling van cola en rode wijn.

  1. Openbaar vervoer

Spanje heeft waarschijnlijk het beste en modernste hoge snelheids traject van Europa en dat wordt aangevuld door plattelandslijnen die zelfs de meest afgelegen uithoeken bereiken.  Je verplaatst je in Spanje relatief snel naar waar je wil met de bus, die doorkruisen het hele land en dat is een hele prestatie voor zo%u2019n groot land. De verschillende regio’s worden nu ook verbonden door een nog sneller en goed ontwikkelde lokale luchtvaart.

  1. Veiligheid

Spanje is een zeer veilige plaats om te leven.  Zelfs ‘s nachts kan je gerust over straat lopen omdat er ook altijd andere mensen op straat zijn.  Neem de basis voorzorgsmaatregelen en Spanje is een extreem familie vriendelijk land en een fantastische plaats om kinderen op te voeden zonder al te veel zorgen over waar ze zijn of wat ze aan het doen zijn.

10.Vastgoed

Als vastgoed makelaar moet ik toegeven dat deze informatie misschien niet onpartijdig is maar de vastgoedprijzen zijn nu op een heel betaalbaar punt gekomen voor buitenlandse kopers en met de lage intrestvoeten zijn de maandelijkse afbetalingen ook heel laag.  Als je hier komt wonen en je huidige inkomen kan behouden, kan je hier een zeer comfortabel leven opbouwen.  Huizen te koop in Spanje vindt je in alle prijs klassen en je moet bekijken wat het beste is voor de levensstijl die je hier wil.

Onderwerpen als zon en strand, siesta en fiesta heb ik dan nog niet besproken, maar daar kom ik een andere keer op terug  Wil je meer weten over Spanje en zijn contrasten, klik dan op de links hier voor meer informatie en ontdek wat een leven hier voor jou zou kunnen betekenen.  Voor mij heeft het gewerkt!

Thérèse Stegehuis is een vastgoedmakelaar in Denia in de regio Costa Blanca.  Wil je een vakantiehuis kopen, en dat dan als vakantiehuis verhuren via een portaal website als Rental Mondo.  Deze wordt aanzien als een website met kwaliteits woningen en nog belangrijker als een website met goede informatie over het aankoopproces van een Spaanse woning.  In het geval je toch nog meer informatie wil, kan je altijd een email sturen via de website of telefonisch contact opnemen.