Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verpakte producten

by stefanderuijter on april 16, 2018

Je hoeft waarschijnlijk niet lang na te denken om een product te bedenken wat verpakt is. Wanneer je een product zou moeten bedenken wat niet verpakt is, zal je echter wat beter je best moeten doen. Kun je het je voorstellen dat je door de supermarkt loopt en dat de producten niet verpakt zouden zijn? Dat de soep in bakken ligt en dat je zelf een bak mee moet nemen om de soep in te doen. Dit is natuurlijk erg onlogisch en daarom hebben we nu ook meteen de belangrijkste reden voor het verpakken van producten. Maar naast dat het handig is voor vervoer, zijn er nog vele andere redenen om een product te verpakken. Redenen waar je zo misschien niet meteen aan denkt.

Redenen voor verpakken

Een product wordt niet alleen maar verpakt om het netjes bij elkaar te houden. Nee, denk bijvoorbeeld ook maar eens aan de bescherming tegen sof en vuil dat door de licht zwerft. Daarnaast hebben verpakkingen ook een informatieve functie. Op de verpakkingen staat namelijk informatie voor de consument. Maar voor bedrijven is een van de belangrijkste redenen van de verpakking nog wel dat het kan worden ingezet als marketinginstrument. Unox maakt die mooie verpakkingen natuurlijk niet voor niets. De aandacht van de consument moet worden getrokken en het merk moet worden gecommuniceerd.

Hoe worden producten vervoerd

De grote hoeveelheid producten worden normaliter verzonden via pallets. Om deze pallets stabiel te krijgen met al die losse verpakkingen wordt er vaak een folie om de pallets gebonden. Deze folie wordt aan de hand van een palletwikkelmachine om de pallet gedraaid. Met dank aan deze machines hoeven er bijna geen mensen aan te pas te komen en gaat het verpakkingsproces geheel automatisch. Nu kunnen de producten stevig op een pallet worden vervoerd totdat ze in bijvoorbeeld de supermarkt belanden.