Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verschillende soorten maaiers

by gerardkempers on september 9, 2019

Er zijn veel verschillende machines die je kunt gebruiken op en om je boerderij. Hier een apparaat wat niet kan ontbreken in de apparaten die je gebruikt. Sommige maaiers zijn prijzig in de aanschaf maar gaan (met een beetje onderhoud) jaren mee. Denk bijvoorbeeld aan een klepelmaaier of een grondbewerker.

Klepelmaaier

Een klepelmaaier is een machine waarmee je graskanten kunt maaien. Deze sterke maaier zorgt ervoor dat de grond onder het gemaaide gedeelte vruchtbaar wordt. Dit gebeurt doordat de maaier de beschoeiing alleen omlegt, maar voor de rest laat liggen. Daarnaast behoed deze manier van maaien dat er veel onkruid uit de vruchtbare grond komt, doordat het kleine zaadjes in de grond verstikt. Zo houdt je de graskanten in en om je boerderij mooi schoon en onkruid vrij. De klepelmaaier bestaat er in soorten en maten, en is verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. Ook kun je ervoor kiezen om deze maaier te huren in plaats van aan te schaffen.

Grasmaaier

Een ander apparaat wat je naast een klepelmaaier goed kunt gebruiken is een normale grasmaaier. Voor de grote stukken kun je verschillende soorten gebruiken. Sommige apparaten gaan voor je tractor, en sommige hangen juist achter je tractor. Alle maaiers laten grote maaiers laten het gemaaide gras liggen op het land, waarna het nog opgehaald moet worden met een opraapwagen. Een andere optie is een zitmaaier. Deze is wel gemaakt voor de wat kleinere stukken grasland, maar wel een stuk beter te besturen. Of een simpele handmaaier kun je ook gebruiken voor een klein stuk gras, maar het is toch beter om een klepelmaaier te gebruiken voor bermen, ook omdat het een stuk minder kracht kost.

Handmaaier

Naast al dit grote geschut is een handmaaier eigenlijk kinderspeelgoed. Toch is het voor kleine stukken grasland wel de makkelijkste manier om te maaien. Ze bestaan in verschillende soorten en maten, met accu of met een elektriciteitskabel. Let er echter wel op dat deze maaiers vaak beschikken over een niet heel sterk maaidraad waardoor deze bij dichte begroeiing en grote takken sneller kapot kan gaan.