Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Vervoer over zee | Goedkoop zonder risico?

by gerardkempers on maart 30, 2021

Vervoer over zee is al tientallen jaren de grootste en goedkoopste vorm van massatransport. Maar de laatste tijd is het wat vaker in het nieuws. Niet alleen door de massale producten die geleverd worden vanuit China, maar ook vanwege het risico wat laatst is opgetreden. Het Suez kanaal was dicht door een vast gevaren boot, waardoor miljarden aan goederen niet vervoerd konden worden in tijd. Heeft massatransport met vervoer over zee dan toch een risico?

Het risico ontkracht

Er zijn veel zaken binnen de internationale transport die meer aandacht nodig hebben. Denk maar aan dierentransport waar dieren met vreselijke omstandigheden vervoerd worden. Of de onderbezetting in Amerika waardoor er elke dag duizenden schepen liggen te wachten om de haven in te kunnen. Ondanks dit alles zit er voor veel bedrijven weinig risico aan verbonden. Met een groot vrachtschip kan niet zo heel veel mis gaan. En in 99% van de gevallen komen de goederen gewoon op de afgesproken tijd op de afgesproken locatie aan. Maar wanneer er dus een handelsroute geblokkeerd wordt, heb je een probleem. Goederen kunnen via Afrika varen, wat 4 weken extra kost. Maar de meeste schepen kiezen er voor om te wachten. Dan zit je dus letterlijk te wachten op je goederen. Het zijn natuurlijk risico’s die meekomen met het opschalen van alle vrachtschepen. Hierdoor wordt het nog goedkoper voor de bedrijven, maar komen er meer risico’s mee. Al met al is vervoer over zee voor de meeste bedrijven veruit de beste keuze. Met een vliegtuig kan ten slotte ook van alles mis gaan en een vrachtwagen kan ook in een file van 8 uur komen.

Alternatieve vormen van vervoer

Mocht u nu denken dat het wachten op een boot echt te lang duurt en dat u het al helemaal niet kunt gebruiken dat het Suez kanaal nog een keer vast komt te zitten zijn er natuurlijk alternatieve vormen van vervoer. Zoals het bekende vrachtvervoer met vrachtwagens, vliegtuigen en niet te vergeten met de vrachttrein. Tal van mogelijkheden, die wel wat meer zullen kosten dan zeevervoer.