Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Volg een opleiding tot monteur elektrotechnische installaties

by WPlugers on januari 10, 2018

Het aanbod aan mbo-opleidingen is tegenwoordig enorm. Het is daarom logisch dat veel jongeren niet goed weten welke opleiding ze willen gaan volgen. In deze blog wil ik graag 1 opleiding, of opleidingsrichting bespreken om jongeren een duidelijker beeld te geven van de opleiding en de baan mogelijkheden. Het gaat om de opleiding monteur elektrotechnische installaties.

Wat is een elektrische installatie?

Kort gezegd is een elektrische installatie een geheel van elektrische apparaten, verbindingen, aansluitingen dat bok elkaar hoort. Zulke installaties kunnen zich bevinden in huizen, kantoorpanden, auto’s, vliegtuigen, schepen, etc. Om je een beter beeld te geven zal ik iets dieper ingaan op elektrische installaties in huis. Mensen zullen snel denken aan een meterkast, omdat hier de stoppen zitten voor de elektriciteit. Dit is ook juist. De meterkast maakt onderdeel uit van de elektrische installaties, maar er is meer dan alleen de meterkast. De elektrische installatie van een woning omvat ook alle zaken die aangesloten zijn op de meterkast. Denk hierbij aan kabels, leidingen, wandcontactdozen, machines, wandcontactdozen en alles wat nodig is om apparaten in huis te voorzien van energie. Je kunt je bedenken dat in grotere gebouwen deze installaties nog veel meer omvatten.

Wat is de rol van een monteur elektrotechnische installaties?

Als monteur ga je werken bij een installatiebedrijf en kun je in verschillende sectoren gaan werken. Je kunt werken in de elektrotechniek, de bouwsector of in de industrie. Het belangrijkste werk dat je doet is het installeren van elektrotechnische installaties of in ieder geval gedeeltes daarvan. Daarnaast ben je bezig met het repareren van eventuele fouten en het uitvoeren van onderhoud. Onderhoud is ook een belangrijk aspect, omdat de installaties altijd in perfecte staat moeten zijn.

Lijkt de opleiding monteur elektrotechnische installaties je interessant? Zoek dan welke opleider er bij jou in de buurt zit. Het ROC is een opleider die in veel gebieden actief is en voor veel mensen zou dit een goede optie zijn.