Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Waar moet ik opletten bij het kopen van hondenvoer?

by Roscello on mei 13, 2019

Goede voeding is belangrijk voor elke hond belangrijk, maar waar let je op bij het kopen van hondenvoer? Er zijn de laatste jaren zoveel verschillende soorten hondenvoeding op de markt gebracht, als baasje zie je door het bomen het bos niet meer.  Het kan soms ook een grote klus zijn om de juiste hondenvoeding te vinden voor jouw trouwe viervoeter. We helpen je graag bij het kopen van het juiste hondenvoer. Hieronder hebben enkele handige tips en adviezen op een rijtje gezet.

Een puppy of kleine hond

Voor puppy’s is het belangrijk om ze speciale puppyvoeding te geven. Ze zijn eenmaal nog in de groei en hebben daardoor ander hoeveelheden voeding nodig. Voor puppy’s van een kleiner ras zijn er ook kleinere hondenbrokjes die gemakkelijker te kauwen zijn.

 
De voedingsbehoefte van de kleiner rassen en puppy’s is uniek. Puppy’s en kleine honden hebben van nature een hogere verbrandingspatroon waardoor ze meer voedingsstoffen nodig hebben. Het is daarom belangrijk om ze twee tot drie keer per dag klein hoeveelheden voeding te geven. Kies dan voor een geconcentreerde voeding dat speciaal is samengesteld voor kleinere honden of puppy’s.

Verschillende bekende merken hondenvoer zoals royal canin of smolke hebben een speciale voedingslijn voor kleine honden.

  • Puppyvoer tot een leeftijd van 10 maanden
  • Volwassen hond van 10 maanden tot 8 jaar
  • Voor de Senior vanaf 8 jaar
  • Hondenvoer voor verschillende rassen bijvoorbeeld: mopshond of shih tzu

Grote honden

Alle honden groot of klein hebben dezelfde voedingsstoffen nodig. Groten honden hebben ook een grotere spierbelasting dan een kleine hond. Daarom kunnen deze honden wel wat extra eiwitten gebruiken. We hebben het dan wel over dierlijke eiwitten, grote honden hebben namelijk niets aan plantaardige eiwitten. Let wel op dat het voer geen snelle koolhydraten bevat zoals topioca of aardappel.

 
Er zijn ook uitzonderingen waarbij jouw hond nog extra eiwitten nodig hebt. Denk hierbij aan actieve hondenrassen, drachtige of zogende honden. Deze viervoeters kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Besprek met een dierenarts of voedingsdeskundige welk type hondenvoer ze nodig hebben.

De senior

Voor senior honden gelden weer ander aanbevelingen. Wanneer we een hond de senior leeftijd bereikt, hangt af van de grootte van het hondenras. Een goede richtlijn is om de leeftijdgrens van 7 tot 9 jaar aan te houden. Naar maten ze ouder worden hebben ze ander hoeveelheden van bepaalde ingrediënten nodig zoals eiwit en vet. Hieronder enkele tips voor het kopen van het juist hondenvoer voor jouw senior.

  • Kies voor hondenvoer dat voor een groot gedeelte bestaat uit hoogwaardige eiwitten van dierlijke oorsprong. Dit bevordert de opbouw en behoud van de spieren.
  • Een hoger vetgehalte van tenminste 10 procent voor een gezonde huid en vacht.
  • Voor gezonden darmen kies voor merken waarvan de voeding meer dan 5 procent vezels bevat.
  • Vergeet de antioxidanten niet, voor bescherming en ondersteuning van het immuunsysteem.

Dieetvoer

Voorkomen is beter dan verhelpen. Mocht je hond toch last hebben van overgewicht, dan is er ook special dieetvoer. Het is wel aan te raden om eventuele dieetveranderingen te bespreken met je dierenarts.

ZOO&ZO dierenspeciaalzaak

Opzoek naar hondenvoer? Vind de juist hondenvoeding voor jouw maatje bij de ZOO&ZO dierenspeciaalzaak. Bij ZOO&ZO vind je een groot assortiment aan hondenvoeding voor de kleinste hondenrassen tot de senior. Met een winkel oppervlakte van 5000 m2 vind je hier alles wat je nodig hebt voor viervoeter. Ben je opzoek naar deskundig advies? Kom dan gezellig naar de ZOO&ZO dierenspeciaalzaak, of neem direct contact op.

 

berkay-gumustekin-402114-unsplash (3)