Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Waar moet je op letten bij het vergelijken van brokers?

by Marloes83 on februari 6, 2020

Het vergelijken van brokers; zeker als startende beleggers kan het lastig zijn om de meest gunstige broker te kiezen. Door het doorlopend wijzigen van de tarieven en voorwaarden is deze keuze zeker niet makkelijk. In dit artikel staan de belangrijkste factoren voor je op een rij. Daarnaast lees je waar je nog meer op moet letten als je begint met beleggen.

Ga je vaak handelen?

De eerste factor die belangrijk is is of je veel met de effecten gaat handelen. De transacties die je doet bepalen de hoogte van de transactiekosten. Gelukkig zijn deze kosten in de loop van de jaren een stuk minder geworden. Wanneer je op een buitenlandse beurs gaat handelen zijn deze transactiekosten over het algemeen een stuk duurder. Naast de transactiekosten brengen sommige brokers ook een vergoeding in rekening. Dit bedrag is vaak hoger dan de transactiekosten. Bekijk de voorwaarden per broker goed. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan!

Breng alle kosten in kaart!

Zojuist bespraken we de transactiekosten en de vergoeding voor de brokers. De broker kan nog meer kosten in rekening brengen! Breng daarom alle kosten in kaart. Zo moet je ook rekening houden met de valutakosten, de kosten die in rekening worden gebracht voor het omwisselen van het geldbedrag naar euro’s. Verder kan de broker ook extra kosten in rekening brengen voor het bieden van aanvullende informatie. Denk bijvoorbeeld aan koerswijzigingen en adviezen. Bekijk dus nogmaals de voorwaarden goed. Daarin staat bijvoorbeeld of de broker kosten in rekening brengt bij het uit laten betalen van de dividend.

Maak gebruik van een vergelijker

Zoveel mensen, zoveel wensen. Middels een vergelijker weet je daarom precies welke broker het beste aansluit op jouw wensen. Heeft je broker een online platform? Wat is de reputatie van de broker? Wil je zelf met je effecten aan de slag, of wil je dit liever uitbesteden? Allemaal vragen die meespelen bij het vergelijken. Het is slim om meerdere vergelijkingstools te gebruiken. Zo weet je zeker dat je een goede keuze hebt gemaakt.

Tips voor beginnende beleggers

Beleggen is gewoon een vak apart. Het is zeker niet verstandig om van de een op de andere dag te gaan starten met beleggen. Verdiep je dus goed in dit vakgebied en lees de onderstaande tips:

  • Hou altijd geld achter de hand! Zoals je waarschijnlijk wel weet kan je met beleggen zomaar je geld verliezen. Door voldoende geld achter de hand te houden ben je goed voorbereid op onverwachte kosten. Denk bijvoorbeeld aan je auto die beschadigd is of een kapotte vriezer.
  • Zoals net besproken kent beleggen risico’s. Spreid je beleggingen dan ook zoveel mogelijk. Als je het geld allemaal in één fonds zou stoppen, dan ben je behoorlijk afhankelijk van dat ene resultaat. Spreid je beleggingen daarom. Onverwachte gebeurtenissen, denk bijvoorbeeld aan een boycot van boeren bij distributiecentra, heb je niet in de hand!
  • Tot slot, stop alleen geld in een belegging als je de kern van het bedrijf begrijpt. Zo weet je dus goed hoe er geld wordt verdient en kan je de trends en ontwikkelingen beter volgen.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel al veel kennis bij het vergelijken van brokers. Veel succes met vergelijken!