Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wachtlijsten (POH)-GGZ steeds langer

by ARTICULUS.nl on november 3, 2017

De Landelijke Huisartsenvereniging waarschuwt voor steeds langere wachttijden voor geestelijke gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk, zo meldt de NOS gisteren. De LHV baseert deze uitspraak op de resultaten van een jaarlijkse peiling onder haar leden. Van alle ondervraagden vindt 86% de wachttijden in de gespecialiseerde GGZ een probleem. Doordat de wachttijden in de gespecialiseerde GGZ steeds meer toenemen, worden patiënten vaker terugverwezen naar de huisarts. Ook kunnen patiënten die bij de huisarts lopen steeds minder makkelijk doorverwezen worden naar de specialistische GGZ. De huisartsen zijn van mening dat veel patiënten hierdoor niet meer de zorg krijgen die zij verdienen.

In de huisartsenpraktijk wordt veelal gebruik gemaakt van een zogenaamde praktijkondersteuner huisartsenzorg GGZ, oftewel een POH-GGZ. De POH-GGZ is een redelijk nieuwe functie die nog volop in ontwikkeling is. De POH-GGZ ondersteunt de huisarts met de behandeling van patiënten met (lichte) psychische klachten. Lees hier meer over het volledige functieprofiel van een POH-GGZ. De huisarts en de praktijkondersteuner krijgen het door de toenemende stroom patiënten te druk. De LHV beweert zelfs dat de grens is bereikt.

Het is afwachten wat de nieuwe regering aan deze problematiek gaat doen. Staatssecretaris Blokhuis denkt dat de wachtlijsten teruggedrongen kunnen worden. Volgens hem is de doelstelling om dit per juli 2018 te realiseren, mogelijk. Er is voldoende budget vrijgemaakt volgens de minister.