Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wanneer is gezinsbegeleiding nodig?

by admin on juli 8, 2015

Gezinsbegeleiding is interessant voor families tijdens bijvoorbeeld een stressvolle situatie binnen het gezin. Hierbij kun je denken aan een echtscheiding, een overlijden of een slechte financiële situatie.

Daarnaast kan het effect hebben op de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen die invloed hebben op het hele gezin, zoals een depressie, verslaving of chronische ziekte. Dit geldt ook voor gedrag van bepaalde gezinsleden wat het hele gezin negatief beïnvloed, zoals gedragsproblemen en slechte sociale omgang.

Waarom gezinsbegeleiding?

Het doel van gezinsbegeleiding is het wegnemen of verminderen van problemen van een of meer gezinsleden. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat moeilijk vrienden maakt en thuis naar gedrag vertoont. In dat geval is de gezinstherapie gericht op het ontdekken van de gedragspatronen van het kind en de oorzaak hiervan verminderen. Niet kijken naar het slechte gedrag en het kind hierop aanspreken.

Door het gezin te leren hoe ze dit soort problemen kunnen herkennen en vervolgens op kunnen lossen, kunnen ze leren om het kind en andere familieleden te helpen bij dit soort problemen. Daarnaast zullen ze in de toekomst in staat zijn om gedragsproblemen te voorkomen en eventueel zelf op te lossen.

Wat kan ik van de professional verwachten?

Een professional van stichting Prisma bezit een uitgebreide verzameling van kennis en vaardigheden. Een professional bezit kennis van:

  • Communicatie van ouder tot kind
  • Geestelijke- en lichamelijke ontwikkeling van kinderen
  • Communicatie tussen volwassenen
  • Training voor de vaardigheidsontwikkeling bij kinderen en ouders
  • Opvoedkunde

Bij gezinsbegeleiding spreken gesprekken met het hele gezin een grote rol. De stap zetten om hulp te vragen is niet altijd even makkelijk, maar het kan het begin betekenen van de weg naar beter functioneren van het gezin.