Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wat als mantelzorgers zelf hulp nodig hebben?

by sannevermeulen on november 7, 2017

Vindt u het lastig om de zorg voor uw naaste te combineren met tijd voor uzelf, werk, gezin en vrienden? U bent niet te de enige. ZuidZorg biedt u passende mantelzorgondersteuning.

Een moeder die ernstig ziek is, een broer die hulp nodig heeft, een kind met een beperking… Steeds meer mensen in Nederland zijn mantelzorger voor een familielid, buur of goede vriend. Bijzonder en dankbaar werk, maar vaak ook intensief en zwaar. Als mantelzorger heb je tenslotte ook een eigen leven. Veel mantelzorgers werken en hebben een gezin met soms nog jonge kinderen. Ze kunnen dan wel wat ondersteuning en praktische hulp gebruiken om een goede balans te vinden tussen het zorgen voor hun naaste en tijd voor zichzelf te maken.

Advies en ondersteuning

In Nederland zijn ongeveer 4 miljoen mantelzorgers. Veel van hen hebben behoefte aan advies. Bijvoorbeeld advies over de juiste zorg of hoe je deze zorg het best kunt organiseren. Ze hebben vragen over waar je op moet letten en waar je wat moet regelen. Ook is niet altijd duidelijk welke wetgeving en regelingen er eigenlijk rond mantelzorg zijn. Dit geldt niet alleen voor mantelzorgers die net begonnen zijn met hun mooie maar zware taak. Ook mantelzorgers die al langere tijd hun partner of familielid verzorgen, hebben vaak behoefte aan advies en antwoorden. Zij vragen zich ook vaak af hoe ze mantelzorg met hun gezin en werkzaamheden kunnen combineren zonder dat het hen allemaal te veel wordt.

Mantelzorgondersteuning bij praktische zaken

Sommige ouderen of zieken hebben veel hulp nodig. Misschien meer hulp dan u als mantelzorger kunt geven. Denk daarbij aan huishoudelijke hulp, het brengen van maaltijden en boodschappen bij de patiënt thuis, en beeldbellen met de zorgcentrale. ZuidZorg kan mantelzorgers helpen door hen zulke praktische taken uit handen te nemen. Dan houden zij meer vrije tijd over om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld met hun gezin.

Even pauze nodig?

Hulp met allerlei praktische zaken is natuurlijk heel fijn. Maar wat als mantelzorgers behoefte hebben aan een adempauze? Zeker als de naaste al lange tijd ziek is, kan er een moment komen dat mantelzorgers even tot rust willen en moeten komen. Dat ze af en toe een moment voor zichzelf nodig hebben en de zorg aan iemand anders willen overlaten. Ook dan kan ZuidZorg mantelzorgondersteuning bieden met vervangende zorg. Voor wat rust overdag zijn er allerlei dagactiviteiten in huiselijke sfeer en ‘s nachts is er ondersteuning in de vorm van terminale nachtzorg.