Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wat is een glasvezelverbinding?

by gerardkempers on januari 26, 2018

Je hoort het vast steeds vaker voorbijkomen, de glasvezelverbinding. Maar wat is het nou precies en waarom is dit beter dan de verbindingen die nu al bestaan? Glasvezel is een van een speciaal soort glas gemaakte dunne vezel. Deze verbinding is enorm snel en betrouwbaar en door middel van lasers wordt er data verzonden. De verbinding kan op allerlei manieren toegepast worden en is daarom bijna in elke situatie toepasbaar. Doordat de verbinding door licht verzonden wordt is deze razendsnel en goed. De informatie wordt goed doorgezet door deze verbinding en wordt door de vele voordelen ook steeds populairder bij iedereen. De download snelheid is ook veel sneller dan bij een normale internet verbinding dus als je dit belangrijk vindt zou ik zeker doorlezen over de voordelen en misschien overstappen naar deze geweldige verbinding.

Bijzondere FTTH glasvezelverbinding
Fiber To The Home, afgerond FTTH is een verbinding van glasvezel die bij een woonhuis ingesteld wordt. Dit is een verbinding die met een glasvezelkabel aangesloten worden. Hier zit een bepaalde techniek achter waarmee dit mogelijk gemaakt wordt. Er zijn hierin ook weer verschillende opties en varianten mogelijk waaruit gekozen kan worden. Zo kan er voor een multi-mode of een single-mode fiber gekozen worden.

Wat is nou het verschil tussen een single en multi-mode fiber kabel?
Maar om een keuze te kunnen maken moet je natuurlijk eerst goed duidelijk hebben wat nou het verschil is tussen de bovenstaande varianten. De single-mode kabel is een stuk duurder dan de multi-mode kabel. Het voordeel is dat deze kabel op meer verbindingen toepasbaar is en veel makkelijker is om te bouwen als je toch wat veranderingen wil aan de verbinding. Als je een FTTH verbinding wil moet je er goed over nadenken wat je behoeftes zijn waar je de verbinding voor wil gebruiken en op basis daarvan een keuze maken welke verbinding hier dan het beste bij zou passen.