Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wat is een tuin zonder een boom?

by Roscello on mei 20, 2019

We houden allemaal van een groene tuin waar we trots op kunnen zijn. Een tuin waar de hele familie van kan genieten. Maar wat is een tuin zonder een mooie boom? Met een groene boom voeg je diepte en contrast toe aan je tuin. En daarnaast zorgt een boom voor meer levendigheid in de tuin. Van vogels een nestje op de takken bouwen tot dieren dieren die opzoek zijn naar beschutting tegen de elementen. Een boom brengt zoveel goede eigenschappen met zich mee.

Vijf Reden om een boom in de tuin te planten

Een goed geplaatste boom kan veel doen voor je tuin. Hieronder benoemen we vijf belangrijke reden om een boom te planten.

  • Een mooie boom beperkt inkijk en geeft je meer privacy. Je kan er ook voor kiezen om een leiboom planten om die lelijke muur van de buren te camoufleren.
  • Met een boom creëer je schaduw in de tuin
  • Bomen beschermen je tegen de wind en geven je een beschutten plek om te zitten. Daarnaast nemen bomen CO2 en filteren fijnstof uit de lucht.
  • De bladeren filteren de wind, waardoor het geluid van achtergrondgeluiden zoals wegen vermindert.
  • De bladeren doen wonderen voor je tuin. Bladaarde bevat namelijk een natuurlijke plantenvoeding.

Wanneer kan het beste een boom planten?

Als je een boom gaat planten is het belangrijk om rekening te houden met de periodes waarin bomen op hun mooist zijn. Kies je ervoor om een boom te planten in de lente of zomer, kies dan voor een moois sierboom of leiboom in pot.
Plant je liever de boom inde herfst of winter? Dan adviseren we om te kiezen voor een lei- of vormbomen. Bijvoorbeeld een mooie groenblijvende boom zoals de leilaurier. Deze leibomen staan bekent om hun mooie bladkleuren en je geniet het jaarrond van een groen uitzicht. Het planten van een Leiboom in de periode van oktober tot april geeft de boom meer tijd om uit te lopen.

Vorm- en Leibomen

Heb je besloten om toch een boom in de tuin te planten? Dat is leuk nieuws! Maar welke boom kies je als je te maken hebt met een beperkte beschikbare ruimte voor bomen? Lei- en vormbomen zijn een goede oplossing. Je kan kiezen uit hoge of lage schermen, kies je voor dakbomen of een zuilboom?

  • Leibomen: Wist je dat voorgeleide bomen zoals een leiboom ook wel vormbomen worden genoemd? Een Leiboom of Leiplataan neemt weinig ruimte in beslag en kan in verschillende vormen worden voorgeleid.
  • Dakbomen: Deze bomen worden ook wel parasol bomen genoemd. De taken van deze boom zijn voorgeleid in de vorm van een parasol. Deze bomen zijn erg geschikt voor kleinere tuinen.
  • Bolbomen: Deze bomen zie je vooral terug in kleinere tuinen. In het algemeen worden deze tuinbomen niet veel groter. En door deze bomen jaarlijks te snoeien blijven ze mooi in model. Met een paar op rij geplante bomen creëer je een mooie dieptegang in de tuin.
  • Zuilbomen: Deze bomen zijn erg populair vanwege hun strakke vorm en nemen weinig ruimte in beslag. Een zuilboom is van onder tot boven vertakt en hoef je niet in vorm te snoeien.

Over Vinkbomen kwekerij

Vinkbomen is sinds 2005 een boomkwekerij met een groot assortiment aan leibomen, dakbomen, bolbomen, zuilbomen en sierbomen. Elk jaar planten ze 4000 nieuwe bomen en hebben ook nog eens 1000 bomen op pot staan. Met 12 jaar ervaring kunnen ze bij Vinkbomen je alles vertellen over de verschillende soorten bomen. Bel gerust voor een deskundig advies. Of kom zaterdag langs bij de kwekerij in Ingen.

architecture-building-daylight-126271 (1)