Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Webshop in China beleeft stormachtige groei in Nederland

by websitenieuws on januari 29, 2016

Iets kopen van een webshop in China. Sinds de opkomst van internet werd dit langzamerhand bereikbaar. De Telegraaf meldde eind 2015 dat Nederlanders voor zeker 100 miljoen euro aan goederen uit China kochten. De verwachting is dat vele Chinese webwinkeliers de reclame op de Nederlandse markt gaan richten. Dat blijft zeker niet onopgemerkt in de Nederlandse detailhandel, is de voorspelling.

Hoe werkt een webshop in China?

In Nederland zijn er al sinds het jaar 2000 fora met tips en trucs over online winkelen in China. De website Fok heeft er al jaren een forum over. Ze hebben een topic: Chinashoppen voor dummies. Mensen die er al ervaring mee hebben met een webshop in China maken newbies wegwijs. Je kunt ook kijken bij Gathering of Tweakers.

Moordende concurrentie

De concurrentie onder de Chinese webwinkeliers is moordend. Hoewel soms verwarrend, is het vaak ook voordelig. Naast het raadplegen van vertrouwde adressen loont het dus de moeite om regelmatig op zoek te gaan naar nieuwe winkels en betere deals.

Waarom Free Shipping

Bij veel artikelen in Chinese webshops staat Free Shipping. Dat is geen leugen maar mogelijk vanwege de grote partijen die de winkels uitvoeren. Vaak verzamelt een webshop in China eerst een grote hoeveelheid pakketjes die de zelfde kant uit moet. Pas dan worden ze per container verscheept.

Koop met garantie

Bij het bestellen in een webshop in China is het belangrijk dat je PayPal kopersbescherming hebt. Je kunt dan je geld binnen 45 dagen terug claimen mocht het product niet aankomen en als je met de webwinkelier niet tot een oplossing komt. Betaal je met een credit card, dan heb je die bescherming vaak automatisch. Kijk wel eerst naar de voorwaarden.