Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Welke dansen zijn geschikt voor je openingsdans?

by WPlugers on augustus 8, 2018

De openingsdans van je bruiloft is heel persoonlijk en je staat ineens samen met je geliefde te dansen voor de ogen van al je vrienden en familie. Logisch dus dat je dit wilt voorbereiden en goed na wilt denken over wat voor dans je wilt doen en op welk nummer. Ben je niet zo zeker van je dansmoves? Dan kunnen een paar danslessen ook de ergste zenuwen voorkomen. Het is wel verstandig om hier een halfjaar van tevoren al mee te beginnen, want dan heb je de dansstijl echt onder de knie wanneer je gaat trouwen. Heb je daar geen tijd voor? Dan kunnen enkele lessen vlak voor je bruiloft ook al helpen, want dan zit de dans nog vers in je geheugen als je op jouw mooiste dag de dansvloer op gaat.

Maar hoe kies je nu welke dans je gaat doen? Dit hangt deels ook van het nummer af dat je wilt gebruiken voor je eerste dans. Er zijn namelijk dansen voor 4/4 en 2/4 maten of voor 3/4 maten. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de meest geschikte dansen voor jouw bruiloft:

  1. Foxtrot/Quickstep

Dit is een van de meest bekende stijldansen die zeer geschikt is voor bruiloften vanwege zijn 2/4 of 4/4 maat, die bijna in alle moderne nummers gebruikt wordt. Het is wel een dans waar enige oefening voor nodig is met de vele verschillende pasjes. Ook moet de man gewend zijn om te leiden, dus deze dans is vooral geschikt voor de paren die vooraf wat meer oefening hebben gehad. Wel kan je zowel langzamere nummers als snellere nummers gebruiken om deze dans uit te voeren.

  1. Engelse wals

De Engelse wals is een prachtige dans met veel draaien en op en neer bewegen. Zeker in een baljurk is dit echt het overwegen waard, omdat het een mooi zwierig effect geeft. Het lastige bij deze dans is dat die op een ¾ maat wordt gedanst, waardoor het aantal nummers om uit te kiezen vrij beperkt wordt. Nummers waar je hierbij aan moet denken zijn “3 times a lady” van de Commodores, maar ook “Daughters” van John Mayer.

  1. Chachacha

Deze vrolijke dans met korte snelle pasjes is lekker brutaal en uptempo. Het werkt goed als je ook alle anderen alvast in feeststemming wilt brengen. Je moet hem wel even oefenen, want het is een vaste set van danspasjes die je achter elkaar in een bepaalde volgorde uit moet voeren. Als je hem echter goed onder de knie hebt zul je je gasten versteld doen staan!

  1. Rumba

Dit is de langzamere versie van de Chachacha. Deze dans is sensueler en eleganter, maar kan voor sommige mannen wel een uitdaging zijn vanwege de benodigde heupbewegingen. Hij is gelukkig qua pasjes niet moeilijk aan te leren, dus met een paar keer oefenen kun je deze romantische dans al uitvoeren als jullie eerste dans.

  1. Salsa

De salsa is echt een dans voor feestjes en zeker geschikt voor een bruiloft in de zomer. Deze dans bestaat uit snelle pasjes en is niet moeilijk aan te leren mits je een beetje van salsamuziek houdt. Het brengt iedereen op en naast de dansvloer in een feeststemming. Leuke dans dus om te doen als eerste dans!

  1. Tango

De tango kan perfect als eerste dans als je houdt van een tikkeltje drama. Het is wel fijn om een vaste choreografie aan te houden, want in principe zijn er geen vaste passen bij de tango, maar improviseren kan op je trouwdag misschien wat veel zijn. Oefen dus een vaste tango van tevoren en overwhelm je gasten met een pittige openingsdans.

  1. Eigen choreografie

Naast bovenstaande bekende stijldansen kan je natuurlijk ook een geheel eigen ingestudeerde choreografie dansen. Zo is de choreografie van dirty dancing altijd erg populair, al is die lift zelfs voor geoefende dansers nog een uitdaging. Ook een geheel eigen dans kan heel veel toevoegen. Je kan namelijk jullie favoriete nummer op geheel eigen wijze dansen, zodat je altijd een mooie herinnering eraan blijft houden.

Mochten jullie dit nou allemaal echt te veel vinden, dan kun je natuurlijk ook altijd nog gewoon schuifelen op je favoriete romantische nummer. Wat wordt jullie eerste dans?