Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Is werken in de bouw iets voor jou?

by sannevermeulen on november 8, 2018

In de bouw kun je ontzettend veel kanten op. Heb je interesse in organiseren, plannen of rekenen? Dan is een baan als werkvoorbereider of calculator misschien iets voor jou? Als je liever met je handen werkt zijn er ontelbaar veel opties binnen de bouwsector, voor ieder wat wils.

Het imago

Het gemiddeld beeld van de bouw is voor veel mensen nog steeds niet positief. Het vooroordeel dat er heerst dat mensen die met hun handen werken alleen maar lager opgeleiden zijn met een minimaal salaris is de laatste jaren al veel afgenomen, maar is er nog wel degelijk. Het is natuurlijk niet waar, in de bouw werken ontzettend veel mensen die een hoge graad van technisch inzicht en bekwaamheid hebben, ook moeten ze oplossingsgericht kunnen denken.

Groot aantal beroepen

Veel mensen denken dat de bouwsector alleen maar uit metselaars, stukadoors, timmermannen en dakwerkers bestaat, dit is absoluut niet waar. De bouwsector heeft het grootste aantal beroepen. Er is een grote vraag naar tekenaars, loodgieters, kraanmachinisten, trappenmakers, buizenfitters, tegelzetters, schilders en zo zijn er nog veel meer. Buiten de beroepen zijn ook de activiteiten binnen de bouw enorm breed. Je kunt werken in de woningbouw, industriebouw, baggerwerken, renovaties, restauraties etc.

De toekomst

Omdat de bouwsector om dit moment booming is, is er ontzettend veel werk. Zeker ook omdat er veel bouwvakkers tegen de CAO leeftijd aanlopen, er is dus nieuwe aanwas nodig om deze de komende jaren te gaan vervangen. Omdat het aantal inwoners van Nederland nog steeds omhoog gaat zijn er veel bouwprojecten, deze trend zal de komende jaren nog wel doorgaan. Omdat er in heel het land gebouwd wordt is er overal wel werk te vinden, het maakt niet uit of je nou zoekt naar vacatures in Middelharnis, Meppel of Weert.

Opleidingen

Als je wilt weten of dit iets voor jou is, dan kun je daar achter komen door aan meeloopdagen, bedrijfsbezoeken of praktijkopdrachten achter te komen. Er zijn uitzendbureaus die samen met jou gaan oriënteren of het iets voor jou is en welk beroep er bij jou past. Ze doen dit meestal door jou te laten ontwikkelen door bij meerdere bedrijven in een korte tijd te laten werken. Meestal regelen ze ondertussen alles voor jou, zoals een goed pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering.