Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Werkgevers moeten negatieve effecten Miljoenennota op nettoloon compenseren

by marcommit on september 16, 2017

17 procent van de Nederlanders verwacht dat het inkomen daalt

Amersfoort, 16 september 2017 – 73 procent van de Nederlanders vindt dat werkgevers de negatieve effecten van de Miljoenennota op het nettoloon moeten compenseren. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek rondom Prinsjesdag onder ruim 1.000 Nederlanders van Raet, HR-dienstverlener. Van de Nederlandse bevolking denkt 17 procent dat compensatie ook daadwerkelijk nodig is. Zij verwachten er door de Prinsjesdagmaatregelen op achteruit te gaan.

Verder zien de verwachtingen van de Nederlanders ten aanzien van het effect op het netto salaris er dit jaar als volgt uit: 13 procent verwacht een stijging van hun salaris en 69 procent denkt dat het gelijk blijft.

Opvallende verschillen

  • Nederlanders vanaf 55 jaar zijn het meest negatief gestemd (28% verwacht er op achteruit te gaan)
  • De Nederlandse bevolking tussen 15 en 24 jaar is het meest positief zijn (22% verwacht een daling van het salaris)
  • Boven modaal verdieners zien het effect van Prinsjesdag op hun salaris een stuk zonniger in dan minder dan modaal verdieners.

Raet laat dit onderzoek al drie jaar op rij uitvoeren. Dit jaar is er voor het eerste sprake van een demissionair kabinet. Eerder waren Nederlanders meer uitgesproken. Zo dacht vorig jaar 28 procent er op vooruit te gaan en 24 procent verwachtte salaris in te moeten inleveren. Bijna de helft (48 procent) was toen neutraal en verwachtte dat het nettoloon gelijk zou blijven na de voorstellen van Prinsjesdag. De verwachtingen weken echter sterk af van de werkelijkheid, voor 72 procent pakte Prinsjesdag toen anders uit dan verwacht.

“Veel Nederlanders ervaren Prinsjesdag als een ver-van-mijn-bed show. Echter, niets is minder waar”, stelt Joke van der Velpen, Kennismanager bij Raet. “Het is ingewikkelde materie en daardoor erg abstract. Maar de effecten gaan aan geen enkel individu voorbij. Daarom is het doorrekenen van de maatregelen topprioriteit van ons rekenteam. Zo kunnen wij als eerste het meest nauwkeurige inzicht  bieden in wat de Prinsjesdagplannen betekenen voor de eigen portemonnee. Hiermee ontzorgen we medewerkers, maar ook HR-professionals die anders veel vragen krijgen.”

Bruto-netto berekening
Op de website van Raet en via de Raet Netto app kunnen Nederlanders het hele jaar door het nettoloon berekenen op basis van hun bruto salaris. Dit is een zeer nauwkeurige berekening, waarbij ook verschil in cao’s en persoonlijke omstandigheden worden meegenomen. Direct na de troonrede verwerkt Raet de maatregelen, speciaal voor mensen die willen weten welk effect de Miljoenennota heeft op hun netto salaris. Aan het einde van de dag kunnen belangstellenden de berekeningen uitvoeren via http://www.raet.nl/bruto-netto-salaris-berekenen. Daarna nog steeds vragen? De dag na Prinsjesdag opent Raet haar Service Center tussen 10:00 en 12:00 uur en tussen 13:00 en 15:00 uur waar telefonisch alle vragen over het effect op het salaris en op HR-zaken kunnen worden gesteld. Het Service Center is bereikbaar via: 088-230 2525.

Over Raet
Raet is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. De oplossingen creëren eenvoud en eenheid en geven bij meer dan 10.000 organisaties managers en HR-professionals dagelijks controle over hun HR-zaken. Raet biedt daarnaast 1,7 miljoen medewerkers altijd en overal de mogelijkheid om hun HR-zaken te regelen in één geïntegreerd systeem, vanaf elk gewenst device.

Raet is sinds 1965 actief in Nederland en een opkomende speler op de internationale markt. Raet en haar ruim 1.100 medewerkers opereren vanuit meer dan 15 landen wereldwijd, waaronder Nederland, Spanje, België, Peru, Chili en Argentinië. Kijk voor meer informatie op: www.raet.nl