Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Wil jij een goedkope prepaid simkaart kopen?

by Marcel on februari 25, 2012

Verschillende telefoon providers hebben de mobiele telefoons die ze leveren geblokkeerd. Dit worden vaak gelockte mobieltjes genoemd en hier komt ook het woord “simlockvrij maken” vandaan. Je kunt het zien alsof er een soort slot wordt gezet op de telefoon waardoor deze alleen simkaarten toestaat van de leverancier die er het slot op heeft gezet. De Goedkoopste Prepaid Simkaart van een andere verkoper kan bijvoorbeeld niet gebruikt worden.

Providers doen dit om de afnemer minder makkelijk over te kunnen laten stappen. Ze zitten vast aan de mobiele telefoon en dus ook aan de leverancier. Al is het thans wel zo dat mobiele telefoons steeds makkelijker simlockvrij kunnen worden gemaakt. Door een mobiele telefoon simlockvrij te maken kunnen vrijwel alle prepaid simkaarten erin geactiveerd worden.

Thans zijn mobiel verkopers wettelijk verbonden om na 1 jaar de simlock van de telefoon vrij te geven. Wanneer je langer dan een jaar een gesimlockte mobiele telefoon hebt, dan kun je bellen naar je verkoper en vragen naar de unlock code. Dat is handig, want dan hoef je niet meer langs een of ander bedrijfje die (op eigen risico) de mobiele telefoon simlock vrij maakt.

Er zijn al landen (Chili) waar het locken van mobiele telefoons niet meer mag. De overheid van dit land is erg gesteld op zijn vrijheid van de consumenten en heeft enige tijd geleden dit embargo ingesteld. De verwachting is dat dit in het vooruitzicht in Nederland ook weleens kan gaan gebeuren.

Het locken van mobiele telefoons is alleen maar onhandig en er zijn vandaag de dag veel technieken om het nut ervan te omzeilen. Binnenkort zullen mobiel aanbieders er vast wel mee stoppen om deze handigheid uit te halen…