Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Zelf klussen, of een vakman inschakelen?

by stefanderuijter on oktober 11, 2017

Een beetje klusser doet zijn klussen in en rondom het huis natuurlijk zelf, ik dus ook! Al moet ik hierin wel eerlijk zijn, ik kan mezelf niet een vakman noemen. Wel ben ik natuurlijk vrij handig, anders zou ik het niet eens aandurven om zelf de kraan in mijn douche te vervangen. Wat ik wel kan concluderen: Voor sommige klussen moet je nou eenmaal een vakman inhuren. En dit is dan ook geen schande! Je kunt simpelweg niet overal goed in zijn en alles beheersen. Er is niet voor niks een tekort aan vakmannen in ons land.

Welke klussen kun je zelf

Zoals ik al zei doe ik veel klussen zelf, maar dit zijn dan voornamelijk onderhoud klussen. Waar kun je dan aan denken? Nou, bijvoorbeeld het regelmatig schilderen van de kozijnen en mijn tuinhuisje, de verwarmingen ontluchten, een versleten douchekop of kraan vervangen, het inbouwen van een solatube, en zelfs een muurtje in de badkamer metselen. Zoals je ziet zijn dit de vrij eenvoudige klussen, misschien doe je zelf nog wel meer in huis. Toch ben ik hier al tevreden mee, zo ben ik prima in staat om het huis goed te onderhouden. En heb ik een keer een grotere klus, dan schakel ik hiervoor graag een vakman in. Zoals bijvoorbeeld bij het verbouwen van de badkamer.

De badkamer verbouwen

Als je een vakman inschakelt, betekent dit niet dat je helemaal niets meer zelf hoeft en kunt doen. We gingen onze badkamer verbouwen en hadden hier hulp bij nodig, maar het voorbereidend werk kan ik natuurlijk prima zelf. De leidingen afsluiten en het een ander (vakkundig en stofvrij) slopen. Op deze manier kan de vakman meteen aan het werk met hetgeen waar hij of zij goed in is. Bijvoorbeeld het betegelen van de douchemuur. Probeer zelf maar eens een tegel goed op maat te snijden, vooral met een harde steensoort is dit een moeilijke klus. Maar onze tegelzetter heeft hier goed materiaal voor, met zijn Rubi tegelsnijder snijdt hij de tegels perfect op maat en creëert zo een prachtige afwerking van onze badkamer. Dus ik ben blij dat ik hiervoor een specialist heb ingeschakeld. Mijn laatste tip: Twijfel je of het zelf gaat lukken, en heb je graag een nette afwerking? Vraag dan gerust wat hulp!