Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

5 tips om je huis te beveiligen tegen inbrekers

by sannevermeulen on juli 14, 2015

We kennen het allemaal: ‘s avonds even alle deuren controleren en een lampje aanhouden tegen de inbrekers. Onbekende mensen die zomaar je huis binnenkomen en de spullen meenemen waar je zo hard voor gewerkt hebt. De nachtmerrie van iedereen en je wilt het liever voorkomen. Maar hoe doe je dat? Je leest het in dit artikel over inbraakbeveiliging.

1. De kleine dingen

Het maakt niet uit of je de beste sloten en dikste ramen hebt: een goede beveiliging begint bij jezelf. Sta daarom altijd even stil bij wat je zelf allemaal kunt doen om het huis onaantrekkelijk te maken voor inbrekers en ander tuig.

Hierbij moet je rekening houden met de volgende dingen:

  • Sluit ramen en deuren;
  • Doe alles op slot;
  • Zorg dat alles goed verlicht is;
  • Zorg dat er geen klim-mogelijkheden zijn;
  • Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

2. Buurtpreventie

Zet met de buurt een sociale controle op. Wissel bijvoorbeeld telefoonnummers uit en zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van bijzonderheden en verdacht gedrag. Deel verder niets op social media over nieuwe dure spullen of vakantie, gezien de inbrekers dit ook kunnen zien.

3. Stevige beveiliging

Alles wat open kan is interessant voor inbrekers. Zorg er daarom voor dat alle ramen en deuren goed beveiligd zijn met sloten, scharnieren, anti-inbraakstrips et cetera. Verder is een stevig hekwerk ook een must. Let er ook op dat het SKG logo erop vermeldt staat. Dit houdt in dat het materiaal de benodigde tests heeft ontstaan.

4. Camerabeveiliging

Wil je echt voor het uiterste gaan met je beveiliging, dan kun je camerasystemen ophangen. Zo heb je altijd bewijsmateriaal op beeld, of het nu overdag of in de nacht is. Daarnaast kun je bij veel systemen live meekijken vanaf je telefoon. Echter kan de installatie pittig zijn. Het wordt aangeraden om hier een specialist voor in te huren.

5. Alarmsystemen

Helaas komt een inbreker vaak toch binnen, hoe goed je de voorgaande tips ook hebt opgevolgd. Zorg in dat geval voor een goede alarminstallatie die de inbrekers afschrikt en waar een daadwerkelijke reactie op komt. Ook hier is een specialist voor nodig, gezien elke zone goed afgedekt moet worden.

Heb je hulp nodig bij het installeren of toepassen van deze beveiligingsmogelijkheden? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen met Heras Buitenbeveiliging.