Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Amsterdammers roken, drinken en blowen het meest

by admin on december 5, 2013

Mensen die in Amsterdam wonen roken, drinken en blowen het meest in vergelijking tot mensen die in de andere steden wonen. Ook komen psychische klachten en eenzaamheid het meest voor in Amsterdam. Deze informatie komt naar boven bij een onderzoek dat de GGD iedere vier jaar houdt in Amsterdam. Aan het onderzoek namen 7200 volwassenen deel. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 65000 inwoners van de Amsterdammers zich eenzaam voelen. Dit is elf procent van de bevolking van Amsterdam.

28 procent van de Amsterdamse volwassenen rookt. Het landelijk gemiddelde is 23 procent. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel maatregelen om het roken terug de dringen niet werken. Er is zelfs een lichte stijging van het aantal rokers te meten onder de mannen en de jonge volwassenen.

Volgens het onderzoek drinken ruim 100.000 inwoners van Amsterdam te veel. Een overgroot deel van deze groep is alleenstaand of hoger opgeleid. Ook qua cannabisgebruik scoort Amsterdam veel hoger dan de rest van Nederland. Zestien procent van de Amsterdamse bevolking heeft in de afgelopen jaren geblowd. Landelijk ligt het gemiddelde op zeven procent.

De gemeente Amsterdam heeft al jaren te kampen met drugsoverlast. De gemeente probeert de problemen actief op te lossen door de verslaafden een dagbesteding te geven of te stoppen met blowen. Sinds kort heeft de gemeente een project lopen waarbij verslaafden die meehelpen met het schoonvegen van de straten aan het einde van de dag bier, sigaretten en een beetje geld krijgen. Het gaat hierbij om verslaafden die meerdere afkickpogingen hebben gedaan en waarbij het maar niet lukt om af te kicken.