Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Bier in ruil voor schoonvegen straten

by admin on november 22, 2013

Jarenlang veroorzaakten een groep alcoholverslaafden overlast in het Oosterpark te Amsterdam. De gemeente Amsterdam is samen met vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep met een creatieve oplossing voor de overlast gekomen. Vanaf vorig jaar september loopt er een project waarbij alcoholisten vijf blikjes bier, shag en een klein geldbedrag krijgen in ruil voor het schoonvegen van de straten van Amsterdam. De verslaafden moeten zich wel stipt om 9 uur ’s morgens melden.

Het gaat om zware verslaafden waarbij afkicken van alcohol echt niet lukt. De meeste verslaafden die meedoen aan het project hebben meerdere afkickpogingen gedaan. Volgens vrijwilligersorganisatie De Regenboog drinken de alcoholverslaafden nu minder omdat er nu sprake is van een dagbesteding. Ook de alcoholverslaafden zelf zijn te spreken over het project. Het gaat om een specifieke groep mensen waarbij de verslaving zo een grote rol in het leven speelt, dat een reguliere baan niet mogelijk is. Ongeveer twintig verslaafden doen mee aan het project.

Amsterdam heeft al zeer lange tijd te kampen met overlast van verslaafden in de grote parken. Middels begeleiding en lokale projecten probeert de gemeente de overlast te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door voor een dagbesteding voor de verslaafden te zorgen en de mensen te motiveren om minder te drinken.