Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

ChristenUnie blokkeert legaliseren van blowen

by admin on maart 6, 2015

De ChristenUnie weigert in te stemmen in een nieuw belastingvoorstel waarbij blowen en het gebruik van softdrugs wordt gelegaliseerd.

Op vrijdag 6 maart werd dit door de leider van de ChristenUnie, Arie Slob, bekendgemaakt. Door de nieuwswebsite Nu.nl zal op zaterdag een uitgebreid interview worden afgenomen.

Het wetsvoorstel waarin blowen en wietteelt wordt gereguleerd komt van de politieke partij D66. Het is onderdeel van een voorstel voor een nieuw belastingsysteem waarbinnen softdrugs is gelegaliseerd.

Arie Slob en de ChristenUnie willen de verslaving van een ander niet faciliteren en zien liever dat mensen met een verslaving stoppen met blowen. Volgens Arie Slob is het voor de ChristenUnie niet alleen een financieel vraagstuk, maar ook een gezondheidsvraagstuk. Het legaliseren van softdrugs staat fel tegenover de standpunten van de ChristenUnie.

Ook de minister Ivo Opstelten en zijn politieke partij VVD lieten eerder weten niets van legalisering van softdrugs te willen weten. De minister wil op het gebied van softdrugs juist een strenger beleid.

Wanneer het plan van D66 zou worden doorgevoerd zou de inkoop van wiet en hasj door coffeeshops legaal worden, waardoor er belasting op kan worden geheven. De D66 liet al eerder weten voorstander te zijn van het legaliseren van softdrugs en wil hiermee experimenteren.