Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De hypotheek regels onder de loep

by admin on juni 29, 2014

Op zoek naar de laatste hypotheek regels? Een huis kopen in 2012 was erg moeilijk voor sommige mensen, maar in 2013 zullen de hypotheek regels drastisch gaan veranderen. Zo zullen bijvoorbeeld de fiscale regels voor hypotheekrenteaftrek voor een nieuwe hypotheek gaan veranderen.

Maar wat gebeurt er volgens de belastingdienst als u in 2012 een huis koopt en de hypotheek pas in 2013 afsluit? Dan zal er in dat geval de overgangsregeling voor de eigen woning doorwerken naar 2014 en latere jaren. Dit overgangsrecht bepaalt dat uw nieuwe hypotheek toch onder de oude regels van hypotheekrenteaftrek valt en niet de nieuwe regels.

De hypotheek regels onder de loep

De hypotheekmarkt is een markt die zeer onzeker is in de tijden van de crisis. Eigenlijk weet niemand wat de prijzen van hun huizen zullen doen de komende jaren. Wat wel zeker zal gebeuren is dat de hypotheekrenteaftrek in 2013 aanzienlijk minder zal worden. Daarom zijn er ook veel mensen die in 2012 een huis gaan kopen.

Maar ook de notarissen en banken hebben het druk. Zo zal het niet meer gaan lukken om een huis te kopen en te laten passeren bij notaris in 2012. En vaak is het afsluiten van een hypotheek in 2012 al helemaal geen optie voor de meeste mensen. Voor deze gevallen is er gelukkig een speciale overgangsregeling.

Wilt u weten of de hypotheek regels invloed op u en uw hypotheek hebben? Bespreek uw situatie dan met uw financieel adviseur. Deze vertelt u graag welke mogelijkheden u heeft en welke hypotheek regels er betrekking hebben op uw persoonlijke situatie.