Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

De spaarhypotheek aanvragen

by admin on juni 25, 2014

In hypotheekland is er veel aan het veranderen. Sinds 1 januari 2013 kan er voor aflossingsvrije hypotheken zoals de spaarhypotheek geen gebruik meer worden gemaakt van de hypotheekrenteaftrek. Dit zal invloed hebben op de hoeveelheid aanvragen van de spaarhypotheek die vanaf die datum zullen worden gedaan.

De spaarhypotheek is een hypotheekvorm die bestaat uit twee componenten. Aan de ene kant is er de hypothecaire lening met de woning als het onderpand. Aan de andere kant is er sprake van een spaarrekening, waarop een rente wordt ontvangen die even hoog is als de rente die men moet betalen voor de hypothecaire lening.

De spaarhypotheek biedt een fiscaal voordeel wanneer deze voor 1 januari 2013 is aangevraagd. Dan kan over de rente van de hypotheek namelijk hypotheekrente worden ontvangen. Dit fiscale voordeel kan na 1 januari 2013 alleen nog maar worden aangevraagd voor de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. Niet meer voor de spaarhypotheek.

Wanneer een consument zich afvraagt of een spaarhypotheek afsluiten in 2013 nog zin heeft, dan is dit terecht. Er is in hypotheekland namelijk het één en ander aan het veranderen op het gebied van de hypotheekrenteaftrek. Zo zal het fiscale voordeel die veel aflossingsvrije hypotheken zoals de spaarhypotheek bieden, vervallen voor aanvragen die na 1 januari worden ingediend.

Toch is de spaarhypotheek nog altijd een populaire hypotheekvorm. Sparen biedt immers de zekerheid dat aan het einde van de looptijd van de hypotheek de hypothecaire lening kan worden afgelost.