Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Depressie is belangrijkste veroorzaker ziektes jongeren

by admin on mei 18, 2014

Uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat depressie de belangrijkste veroorzaker van ziektes is bij jongeren tussen de tien en negentien jaar.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt er weinig aandacht besteed aan de gezondheid van jongeren. Uit een rapport dat in mei 2014 naar buiten kwam blijkt dat depressie de belangrijkste oorzaak is van diverse aandoeningen bij jongeren in de leeftijdscategorie 10-19 jaar. De meeste doden in deze leeftijdscategorie worden veroorzaakt door verkeersongelukken, zelfmoord en aids.

In het rapport worden diverse zaken behandeld waaronder drugsgebruik, roken en alcohol, voeding, geestelijk welzijn en geweld. Flavia Bustreo, plaatsvervangend directeur van Wereldgezondheidsorganisatie pleit voor meer aandacht voor de gezondheid van jongeren. Zo worden er al campagnes gevoerd tegen zaken die depressie kunnen veroorzaken, zoals pesten.

Jongeren die last hebben van depressie kunnen daar het beste hulp voor zoeken. Uit schaamte gaat men meestal niet naar de huisarts. Veel instellingen voor de behandeling van depressies zijn hiervan op te hoogte. Daarom kunnen jongeren zich ook direct bij veel instellingen melden wanneer zij niet langs de huisarts durven. Ook bieden steeds meer instellingen online trainingen aan om de jongeren weerbaarder te maken en van de alcohol en tabak af te houden. Zo hoopt men de kans op depressie en andere aandoeningen te verkleinen.