Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Een rit laten declareren

by admin on april 14, 2022

Rittenregistratie is erg belangrijk voor mensen als bijvoorbeeld een directeur van een groot bedrijf. Stel, dit bedrijf werkt nauw samen met andere bedrijven om het beste bij elkaar naar boven te halen. Zo nu en dan moet er dan ook een vergadering ergens plaatsvinden. Meestal wordt dit gedaan op een centrale plek voor alle betrokkenen, waardoor het altijd een stukje rijden is. Dit rijden doe je onder werktijd en je maakt ook verplichte benzinekosten, aangezien de rit met het doeleinde van het werk is. Dan is het dus erg handig om rittenregistratie te hebben, zodat je de kosten kunt declareren. 

Kosten declareren op het werk 

Je kan allerlei soorten kosten laten declareren op het werk. De voornaamste hierbij is transportvergoeding of benzinekosten vergoeding. Ook kan je op verplichte spullen als een laptop, als je die niet al van het werk zelf krijgt, vragen om het te laten declareren. Dit wordt dan meestal toegekend, zowel deels als in het geheel, omdat het direct te maken heeft met werk. Sommige mensen nemen het concept declareren echter iets te serieus. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die een pen of printpapier laten declareren, je kan het zo gek niet bedenken. 

Verplichte spullen vanuit werk 

Zo kan je dus van allerlei trucjes bedenken om iets van je kosten door het werk te laten vergoeden. Echter is het wel zo dat dit tot bepaalde mate zeker is toegestaan. Verplichte producten die je nodig hebt voor je werk kan je niet zomaar van je eigen geld betalen, aangezien je werk je ertoe verplicht om kosten te maken. Dit zou niet humanitair zijn om alle kosten door de werknemer zelf te laten betalen. Hierdoor is het concept declareren bedacht. Dat mensen hier vervolgens misbruik van maken door de gekste dingen te declareren is een onvoorzien gevolg ervan helaas.