Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Ergonomische bureaustoelen voorkomt klachten

by admin on maart 31, 2014

Vele kantoormedewerkers hebben er last van. Uren zittend werken waardoor de rug erg belast wordt. Door een verkeerde zithouding kunt u meerdere klachten krijgen. Daarom is de aanschaf van goede bureaustoelen erg belangrijk.

Onlangs heeft er een onderzoek plaatsgevonden over zittend werken. Hieruit is gebleken dat er tussen de 80% en 90% een verkeerde zithouding heeft. Door deze houding wordt de rug zodanig belast dat er in de loop van de tijd verschillende klachten kunnen ontstaan zoals: weefselirritatie, rugklachten, zenuwafknellingen en ademhalingsproblemen.

Ergonomisch bureaustoelen

Het is belangrijk om ergonomische bureaustoelen aan te schaffen wanneer er uren gezeten gaat worden. Deze ergonomische bureaustoelen dient te voldoen aan vijf voorwaarden:

  1. Zithoogte
  2. Zithoek
  3. Zitdiepte
  4. Armleuning
  5. Lendenondersteuning

Zithoogte bureaustoel

Bij het instellen van de zithoogte van de bureaustoel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de benen in een hoek van 90° op de grond staan. Hierbij moet een platte hand tussen de knieholte en de zitting van de bureaustoel geschoven kunnen worden.

Zithoek

Een belangrijk onderdeel van een bureaustoel is de zithoek. Een optimale zithoek is tussen de 95° en 105°. Bij een niet goed ingesteld zithoek kunnen spieren en aders bekneld raken. Wanneer de zithoek aan de achterzijde hoger ingesteld is, glijdt u automatisch uit de bureaustoel.

Zitdiepte

Bij een goede zitdiepte dient ervoor gezorgd te worden dat het lichaam goed aansluit op de onderzijde van de rugleuning van de bureaustoel. Er dient een vrije ruimte te zijn tussen de zitting en de rug. De zitdiepte is pas goed wanneer een platte hand tussen de knieholte en de zitting geplaatst kan worden.

Armleuning

Bureaustoelen met een armleuning zijn de beste werkstoelen voor op kantoor. De armen dienen namelijk ondersteund te worden. De armleuning is goed ingesteld wanneer de schouders recht zijn en de armen in een hoek van 90° op de armleuning gezet kan worden.

Lendenondersteuning

Bij een bureaustoel dient zowel de hoogte als de dikte van de lendensteun instelbaar te zijn. Dit dient individueel instelbaar te zijn. Bij sommige bureaustoelen is het mogelijk om de rugleuning en de zitting naar achteren te kantelen. Hierdoor kan de belasting in de rug enorm afnemen. Deze kantel instelling is ideaal wanneer er onderling informeel overleg gepleegd wordt. De zithoek blijft bij deze instelling gelijk.