Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Feitjes over elektrische Atlas fietsen

by ARTICULUS.nl on oktober 7, 2019

Steeds meer mensen vervangen de oude stadsfiets voor een gloednieuwe elektrische fiets. Deze elektrische fietsen worden tegenwoordig meer verkocht als de reguliere stadsfiets! In dit artikel zullen wij u voorzien van een aantal feitjes over de elektrische fiets. Wilt u nou ook een nieuwe fiets? Dan kunt u terecht bij Atlas fietsen. Atlas Fietsen heeft namelijk een breed scala aan normale en elektrische fietsen in het assortiment. 

De elektrische fiets in cijfers

Het gaat goed met de elektrische fiets in Nederland. Voor het eerst zijn er meer elektrische fietsen gekocht dan normale stadsfietsen. De verkoop van de e-bike steeg namelijk met ongeveer 40%. Dit was goed voor een recordomzet van 1.22 miljard euro. De verkoop van fietsen steeg onder andere door het goede weer en de economie die goed draaide. De gemiddelde verkoopprijs steeg ook mee met de populariteit van de elektrische fiets. In 2017 lag deze gemiddelde verkoopprijs nog op de 750 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag in 2018 op  1207 euro. De populariteit van de stadsfiets kelderde echter. Het aandeel stadsfietsen dat werd verkocht daalde namelijk van 42 naar 34%. Er rijden inmiddel meer dan 2,3 miljoen elektrische fietsen rond in ons kikkerlandje 

De soorten elektrische fietsen 

Er komen ook steeds meer verschillende soorten elektrische fietsen bij. Zo heb je de reguliere elektrische fiets, die maximum snelheden van ongeveer 25 km/uur kan behalen. Boven deze snelheid zal deze elektrische fiets namelijk geen elektrische ondersteuning meer geven. Dit geldt niet voor de speed pedelec. Deze fiets kan namelijk snelheden bereiken tot 45 km/uur. Daarom is er voor deze fiets ook een blauw kenteken nodig en moet u minimaal een WA verzekering afsluiten. Daarnaast i het dragen van een helm verplicht. Voor het rijden van de speed pedelec is het hebben van een bromfietsrijbewijs ook verplicht!