Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

We gaan weer stemmen

by admin on november 30, 2014

Op 12 september mogen wij weer onze stem gaan uitbrengen. Bent u er al helemaal uit waarop u gaat stemmen? Meer dan eens lijkt het deze keer te gaan om onze houding tegenover Europa. Gaat u stemmen op een eurokritische partij, zoals de SP of de PVV? Of vindt u dat we nu eindelijk die staatsbegroting kost dat kost op orde moeten krijgen en gaat u voor de bezuinigingsplannen van de VVD?

De verkiezingsperiode breekt weer aan en alle politieke partijen beginnen weer met het uitspreken van beloften die zij nimmer hebben kunnen waarmaken. Zo zou het kabinet-Rutte duizenden extra banen creëren. Alleen zitten de werkloosheidscijfers op het moment van schrijven (augustus 2012) op een recordniveau. Andere premiers deden het niet veel beter. En dat is natuurlijk wel een beetje logisch: een land besturen is niet de gemakkelijkste taak die je in je schoot geworpen kunt krijgen.

Misschien stemt u wel tegen de op hand zijnde wietpas, waarmee de regering iedere tevreden wietroker probeert te registreren als drugsgebruiker. En waarvan bewezen is dat verbieden juist averechts werkt: de drugshandel zal bij het sluiten van de coffeeshop juist floreren als nooit tevoren. En de straatdealer zal niet schromen om veel gevaarlijker en verslavender genotsmiddelen aan te bieden. Bent u iemand uit deze categorie, dan kunt u het CDA en de PVV het beste vermijden.

Uw ziel bij links leggen, wilt u misschien ook niet. Bezuinigingen worden constant uitgesteld – en bijstandsfraudeurs aanpakken, daar willen de linkse partijen ook niets van weten. Daarbij is het de vraag of de SP in staat is om in een kabinet te komen. Zijn zij bereid om samen te werken met bijvoorbeeld de PVV of de VVD? Enkele jaren geleden kreeg de SP de kans om te regeren – maar deze kans werd door de socialisten niet met beide handen aangegrepen.

Stemwijzer

Stemwijzer geeft vaak ook niet echt een goede weergave van de partij die bij u past. Wat bijvoorbeeld te doen met het Nederlands schoolsysteem? Vooral omdat u het op sommige vlakken met een politieke partij eens kunt zijn, maar op andere vlakken totaal niet. Als u vindt dat bijstandsfraude en criminaliteit keihard moet worden aangepakt, dan komt u al snel uit bij een rechtse partij. Maar als u bijvoorbeeld de VVD stemt, dan kiest u ook meteen voor keiharde bezuinigingen die uiteindelijk ook u zullen raken. Gaat u PvdA of SP stemmen, dan wordt er weer niets tegen bijstandsfraude gedaan.