Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Geen e-sigaret meer onder de achttien jaar

by admin on januari 3, 2014

Omdat er geen minimumleeftijd aan de e-sigaret is verbonden, kan in principe iedereen de e-sigaret kopen. Het kabinet wil een minimumleeftijd van achttien jaar instellen voor de e-sigaret omdat uit een feitenoverzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat de e-sigaret net als gewone sigaretten verslavend is.

Naar aanleiding van vragen van de PvdA heeft de staatssecretaris Martin van Rijn aangegeven dat het niet wenselijk is dat jongeren onder de achttien jaar die nu niet roken, verslaafd raken aan roken door het gebruik van de e-sigaret.

De VVD en de PvdA drongen begin december 2012 in de Tweede Kamer aan op een minimumleeftijd voor het gebruik van de e-sigaret. Ook binnen de EU stelt men steeds meer vraagtekens bij de e-sigaret. Men heeft daarom besloten dat de e-sigaret onder de tabakswet gaat vallen.

De e-sigaret is een alternatieve sigaret. Er zit wel nicotine in, maar er komt geen tabaksrook uit. De e-sigaret wordt regelmatig gebruikt door rokers die in horecagelegenheden willen kunnen roken of mensen die willen stoppen met roken. Voor stoppen met roken zijn er vaak betere alternatieven. Denk aan stoppen met roken via acupunctuur of het gebruik aan nicotinepleisters en -kauwgom.

Eerder werd al bekend dat de e-sigaret net als de gewone sigaretten veel kankerverwekkende stoffen bevat. Zwangere vrouwen zouden de e-sigaret niet moeten gebruiken. Ook zouden de navulverpakkingen zeer giftig zijn voor kleine kinderen. In 2013 vond er een dodelijke vergiftiging plaats. Daarnaast waren er nog zes andere incidenten met de navulverpakkingen.