Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Het onderscheidend vermogen van een stukadoor

by sannevermeulen on november 29, 2018

Als stukadoor heb je de taak om ervoor te zorgen dat wanden en plafonds glad afgewerkt worden binnen woningen en gebouwen. Het glad maken kan gedaan worden ter verfraaiing van de woning of het gebouw, ook kan het gedaan worden voor verstevigen van de wanden en plafonds. Voordat een metselaar een wand of plafond glad zal maken zal hij eerst controleren of de wand of het plafond gerepareerd zal moeten worden. Mocht dat het geval zijn zal hij het eerst repareren en daarna pas gaan afwerken.

 

Het is niet zo dat er maar één manier is om een wand of plafond te stucen. Er zijn meerdere technieken die tot een bepaald gewenst resultaat zal leiden. Het is van belang dat de stukadoor deze techniek beheerst en kan toepassen. Dit wordt ook verwacht van een stukadoor die in de bouw werkt.

 

Vaardigheden die een stukadoor moet hebben is snel en nauwkeurig kunnen werken. Je zal zeggen snel en nauwkeurig werken kan niet want dan ontstaan er fouten, Dit geldt misschien bij heel veel andere beroepen maar voor een stukadoor is deze vaardigheid zeer belangrijk. De snelheid en nauwkeurigheid is nodig om een wand of plafond af te krijgen voordat de specie of mortel opgedroogd is. Als de specie of mortel opgedroogd is als je nog bezig bent kan je weer overnieuw beginnen.

 

Het kan voor een stukadoor voorkomen dat hij pleisterwerk moet restaureren. Bij het restaureren van pleisterwerk is vakmanschap en precisie nodig. Als je die vaardigheden niet bezit gaat het pleisterwerk nooit netjes afgeleverd kunnen worden. Sociale vaardigheden is voor een stukadoor ook van belang, het komt namelijk regelmatig voor dat je als stukadoor in contact komt met klanten en andere medewerkers. Als je dan niet sociaal vaardig bent zal het uitvoeren van het werk alleen maar moeilijker worden.


De vaardigheden en kennis die een stukadoor beheerst heeft hij ooit geleerd met de opleiding stukadoor op MBO niveau 2,3 of 4. Vind jij klantbeleving belangrijk en ben jij graag in contact met de klant om zijn wensen te verwezenlijken? Dan is de opleiding tot stukadoor iets voor jou. Tijdens de opleiding doe je praktijkervaring op en krijg je les in de theorie die je dan weer direct kan toepassen in de praktijk. Je bent tijdens de praktijkervaring in dienst bij een bedrijf en krijgt hier ook een volledig loon voor vanuit de CAO van de bouw.