Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Het verschil tussen payroll en een uitzendbureau

by WPlugers on maart 30, 2017

Wat betreft het tewerkstellen van werknemers bij bedrijven lijken payroll bedrijven en uitzendbureaus op elkaar. Echter zijn er twee grote verschillen tussen medewerkers die bij een bedrijf werkzaam zijn via een payroll bedrijf of medewerkers die via een uitzendbureau werkzaam zijn bij een bedrijf.

Werven en tarieven
Het eerste grote verschil is dat een uitzendbureau de medewerkers ook werft. Bij een payroll bedrijf werft het bedrijf zelf hun medewerkers.
Het tweede grote verschil is het tarief. Als je een medewerker via een uitzendbureau in dienst neemt is dat vele malen duurder. Dit kan tot wel een aantal euro’s per uur schelen. Dit komt omdat de winstmarge van een uitzendbureau in het tarief inbegrepen is.

Overige verschillen

  •  Bij een uitzendbureau worden werknemers zonder toestemming bij meerdere werknemers tewerkgesteld. Bij een payroll bedrijf moet de ondernemer eerst toestemming geven voor het tewerkstellen van een werknemer bij een ander bedrijf
  • Bij een uitzendbureau vallen werknemers onder de pensioenregeling voor uitzendkrachten. Bij een payroll bedrijf gelden de primaire arbeidsvoorwaarden van de inlener.
  • Bij een uitzendbureau heb je te maken met een uitzendbeding, dit is bij payroll niet het geval.

Wat is het beste voor jouw bedrijf?
In principe is de afweging die je als ondernemer zou moeten maken vrij simpel. Een ondernemer zou zich af moeten vragen of deze zelf een kandidaat wil zoeken voor een bepaalde functie of dat deze dit wil laten doen door een uitzendbureau. Wanneer je dit zelf doet gaat er ook veel tijd in zitten en kost het automatisch ook geld. Vaak zal dit afhankelijk zijn van het soort functie waar het om gaat. Voor hoge functies kan het werven en selecteren van de juiste kandidaat een tijdrovend proces zijn.

Bestaande werknemers overdragen
Steeds meer ondernemers willen de risico’s voor hun bedrijf beperken. Het is mogelijk om je hele werknemersbestand over te dragen aan een payroll bedrijf. Dit bedrijf wordt dan de formele werkgever van al het personeel. Het personeel is niet verplicht om hiermee akkoord te gaan.