Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Hoe kom je van je oude vorderingen af

by admin on november 8, 2018

Oude vordering hebben altijd betrekking op het gebied van geld. Meestal is het dat de klant de facturen niet wil of kan betalen aan u. De betalingen kunnen betrekking hebben op:

  • Facturen
  • Loon
  • Leningen
  • Huur
  • Arbeid en
  • Claims

Het grootste gedeelte heeft betrekking op zaken uit het bedrijfsleven en regelmatig op iemand die iets niet wilt of kan betalen.

Oude vorderingen betaald krijgen

Er zijn enkele manieren om alsnog oude vordering betaald te krijgen door de verschuldigde partij. Manieren hiervoor zijn:

1. Beslaglegging:

Als een partij niet kan of wil betalen kan er beslag gelegd worden op eigendommen van de debiteur. Er kan beslag gelegd worden op:

  • Onroerende goederen
  • Bankrekeningen
  • Inventaris en
  • Salaris van de debiteur

Beslag leggen kan een positief effect hebben dat ervoor zorgt dat de debiteur toch wel gaat betalen. Mocht er dan nog steeds niet betaald worden kan er langdurig beslag gelegd worden op de eerder genoemde zaken. Echter moet hiervoor dan een procedure gestart worden.

2. Aanvragen van faillissement:

Als een debiteur veelvoudig zijn facturen niet betaald heb je de mogelijkheid om faillissement van die debiteur aan te vragen. Je zal dan via een advocaat dit aan moeten vragen met een verzoekschrift bij de rechtbank.

Zo kan je er voor zorgen dat de debiteur op korte termijn zijn schulden alsnog betaald om faillissement te voorkomen.

3. Vorderingen verkopen:

Het kan voordelig zijn om je vorderingen te verkopen aan een derde partij die de vordering dan overnement, je neemt dan zelf genoegen met een lager bedrag maar beschikt wel direct over je geld. Het risico wordt dan volledig overgenomen door de derde partij en kan jij verder met andere belangrijkere zaken voor je bedrijf.

4. Bevoorschotting

Bij een bevoorschotting betaald een derde partij het verschuldigde bedrag vooruit zodat je verder kan met de bedrijfsvoering. Echter is het wel de bedoeling dat de bevoorschotting terugbetaald wordt met een extra toeslag daarboven op. Echter kan je met bevoorschotting wel verder met het bedrijf en kan het een goede oplossingen zijn.

 

Naast deze 4 genoemde manieren zijn er nog genoeg andere manier om oude vorderingen alsnog betaald te krijgen. De ene manier is beter voor de relatie met de klant en de andere weer niet. Het ligt maar net aan de situatie die je hebt met de klant.