Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Hoe vaak per dag kijk jij op je smartphone?

by sannevermeulen on maart 30, 2017

Kijk jij elke keer als je een berichtje krijgt op je telefoon? Of nog veel vaker? Of gebruik je je smartphone enkel voor het broodnodige? De gemiddelde smartphone-gebruiker kijkt wel 221 keer per dag op zijn of haar telefoon! Dat klinkt als een erg hoog getal, maar daar zit je zo aan.

Het is daarom logisch dat mensen een goed telefoonabonnement willen hebben, en een telefoon willen hebben die niet snel kapot gaat. Maar wanneer kijk je zoal op je telefoon?

Nog voordat je iets anders gaat doen

De meeste mensen kijken zelfs op hun telefoon voordat ze ook maar iets anders doen op een dag. Dit heeft er natuurlijk ook voor een groot deel mee te maken dat een smartphone ook vaak als wekker gebruikt wordt. Maar ook leest men in bed wat e-mails, wordt er door Facebook gescrold en leest men het eerste nieuws van de dag. Toch wordt de smartphone niet alleen gebruikt voor sociale zaken. Ook in praktisch opzicht wordt de telefoon er vaak bij gepakt. Denk aan het opzoeken van treintijden of het regelen van bankzaken met handige bankieren apps. Toch wordt het merendeel van de tijd op de smartphone gespendeerd aan sociale media.

Gebruik smartphone wisselt per persoon

Natuurlijk is die 221 keer per dag een gemiddelde. Iedereen gebruikt zijn of haar smartphone op een andere manier. Zo blijkt uit onderzoek dat jongeren tot 18 jaar hun smartphone voornamelijk gebruiken om mee te communiceren. De grootste veroorzaker hiervan is natuurlijk Whatsapp. Onder de categorie communiceren valt ook het gebruik van sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kijken ze ook graag naar filmpjes via hun telefoon, vaak ook via sociale media (denk hierbij aan Youtube).

Jongvolwassenen luisteren veel muziek via hun telefoon. Of dit nu via radio, Youtube of Spotify is. Maar ook hier wordt veel tijd besteed aan communicatie. Dit zien we eigenlijk in elke leeftijdscategorie. Dit is natuurlijk ook het hoofddoel van de smartphone!

Onbewust smartphonegebruik

Onder de respondenten van het eerder genoemde onderzoek, viel op dat men vaak “onbewust” op de telefoon kijkt. Merk je zelf niet eens dat je op je telefoon kijkt om te zien hoe laat het is, maar je vervolgens alweer direct vergeten bent wat je zojuist gezien hebt? Dit komt vaker voor. Het komt doordat op je telefoon kijken inmiddels heel gewoon geworden is, en je het vrijwel automatisch doet. Let erop dat het niet te veel gaat worden. Het leven speelt zich natuurlijk nog steeds voor je neus af, en niet via het kleine schermpje voor je neus!