Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

iPhone domineert inruilmarkt met 47 procent marktaandeel

by NickBerends on juni 13, 2017

Apple heeft een groot deel van de inruilmarkt voor mobiele telefoons in handen. Dit blijkt uit onderzoek van telefoonverkopen.com op basis van gegevens afkomstig van de drie grootste inkopers van mobiele telefoons. Met het grote marktaandeel heeft Apple bijna de helft van de inruilmarkt in handen.

Uit aan analyse van gegevens afkomstig van de inkoopbedrijven komt naar voren dat het in 47 procent van de verkopen om een iPhone gaat. In 38 procent gaat het om een Samsung toestel. HTC, Sony en LG nemen samen de derde plek in beslag met een marktaandeel van 10 procent. De andere merken zoals Nokia, Huawei en anderen nemen 5 procent van de markt voor rekening. Naast het grote marktaandeel van de iPhone is het ook opvallend dat HTC de derde plek in handen heeft. HTC heeft na een aantal gloriejaren de strijd verloren van Apple en Samsung. De mobiele telefoons van HTC die nu ingeruild worden zijn al enkele jaren oud. Op dit moment heeft HTC maar een klein marktaandeel in Nederland.

Terwijl Samsung op dit moment de meeste mobiele telefoon verkoopt in Nederland zijn het de smartphones van Apple die het meest ingeruild worden. Een mogelijke reden hiervoor is de beperkte waardedaling. IPhone toestellen verliezen minder snel waarde in vergelijking met andere merken.

Bron: Telefoonverkopen.com