Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Manieren om zonne-energie op te wekken

by ARTICULUS.nl on november 7, 2018

Steeds meer mensen begrijpen dat het belangrijk is om een duurzame manier te vinden om energie op te wekken. We gebruiken met z’n allen heel veel energie en we kunnen niet zo verder gaan, want dan raken onze bronnen simpelweg op. Daarom moeten we duurzame alternatieve energy systems ontwikkelen. Een van deze alternatieven is het opwekken van energie met behulp van zonne-energie. Zonnepanelen zijn een goede en makkelijke manier om energie op te wekken.

Het eerste waar je aan denkt bij zonnepanelen, zijn de zonnepanelen die steeds meer mensen op hun daken hebben liggen. Dit is heel goed, want zo kunnen deze huishoudens een groot deel van hun energie zelf opwekken. Maar er zijn nog meer vormen van zonnepanelen, die steeds belangrijker worden.

De eerste is solaroad. Hier wordt op dit moment in Nederland mee geëxperimenteerd, dus het is nog niet volledig in werking, maar het is wel interessant! Het is namelijk een manier om energie op te wekken door zonlicht dat op een weg schijnt om te zetten in energie. We hebben natuurlijk heel veel wegen liggen in Nederland, dus het zou veel energie op kunnen wekken.

Een andere nieuwe ontwikkeling is zonnecellen in verf. Wetenschappers in Groot-Brittannië hebben een verf ontwikkeld waar zonnecellen inzitten. Met deze verf kun je elk oppervlak dat je wil, omtoveren in een zonnepaneel. Het wordt nog niet gebruikt, maar er is zeker hoop dat dit in de toekomst mogelijk wordt. Dit zou de zonnepanelen prijs ook naar beneden brengen, waardoor meer mensen het kunnen betalen en meer mensen duurzaam energie op kunnen wekken.

De laatste ontwikkeling waar over nagedacht wordt, is zonnepanelen in de ruimte! Als je er over nadenkt is het best wel logisch. Wij kunnen maar een aantal uren per dag zonlicht opvangen, omdat het ongeveer de helft van de dag donker is en er zijn ook veel uren dat de wolken een deel van het zonlicht blokkeren. In de ruimte is dit natuurlijk niet, dus dat zou heel handig zijn.