Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Nog steeds waterpijp te krijgen in Nederland

by ARTICULUS.nl on augustus 8, 2017

Het roken van shag, sigaretten, sigaren, een pijp of een waterpijp zijn zoals bekend schadelijk voor de gezondheid van degene die rookt en voor de gezondheid van degene die erbij zijn. De teksten op de pakjes shag liegen er dan ook niet om. Er staan allemaal erge afbeeldingen op van dingen die je kan krijgen als je een pakje shag rookt.

Daarom is het ook op steeds minder plekken in Nederland toegestaan om tabak te roken. In veel openbare ruimtes worden beperkingen opgelegd omdat het roken ook de gezondheid van de omstanders kan aantasten.

Sinds 1 juli 2008 is het verboden om te roken in horecagelegenheden die voor publiek zijn bestemd. Er mag dus niet meer worden gerookt in horecagelegenheden. Terwijl horeca toch de plek was waar vaak werd gerookt. Er mag in de horeca alleen nog worden gerookt in speciale rookruimten.

Shisha lounges worden ook als horeca gezien, maar zijn soms alleen maar bedoeld om te roken. Deze lounges moesten daarom rookruimtes maken waar mensen konden roken. Dit vonden shisha lounge eigenaren natuurlijk niet leuk, maar vanwege de regelgeving zat er niets anders op. Daarom maakten veel shisha lounge eigenaren een ruimte waar waterpijp kon worden gerookt. Horecabedrijven die minder shisha’s verkochten hadden daar niet veel moeite mee, maar voor horecaruimtes die bijna alleen maar van shisha leefden was een deel van de ruimte een deel van de omzet, waardoor ze minder omzet konden draaien dan voorheen.

Deze regeling geld trouwens alleen voor binnen. Het is namelijk wel toegestaan om buiten op het terras waterpijp te roken. Het is zelfs toegestaan om op een overdekt terras te roken. Daarvoor geldt dat iets pas een terras is als er een kant helemaal open is. Ook geldt dat de waterpijp niet voor hinder mag zorgen. Zo is het roken in de horeca nu geregeld.