Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Opleving huizenmarkt pas na 2014 verwacht

by admin on juni 25, 2014

Overheidsmaatregelen zoals het beperken van de hypotheekrente aftrek, de verdere bezuinigingen op de gemeentelijke stimuleringen en de verdere bezuinigingen zorgen ervoor dat de woningprijzen de komende jaren nog zullen dalen.

Een ramp voor de vele honderdduizenden eigen woning bezitters die met de huidige waardedaling al ernstig in de problemen zijn gekomen. Het aantal woningen dat zogezegd ‘onder water’ staat is in het jaar 2012 tot opzienbarende hoogten gestegen. De reactie van de overheid op deze situatie is negatief. De overheid voert juist op momenten dat dit vrijwel onmogelijk is nieuwe bezuinigingen door.

Op maandag 17 december 2012 werd door kredietbeoordelaar Fitch een negatieve voorspelling voor de Nederlandse woningmarkt tijdens de komende jaren voorspeld. Op basis van inhoudelijk onderzoek verwacht Fitch de bodem van de waardedalingen halverwege 2014 te hebben bereikt. Rond deze periode zullen de prijzen gemiddeld rond de 25% lager liggen dan de woningprijzen aan het begin van de vastgoedcrisis.

Met name het verdwijnen van de politieke en juridische onzekerheid rondom het eigen woning bezit en de mogelijkheid goedkopere woningen aan te schaffen, zal volgens Fitch op termijn bijdragen aan een stabilisering van de woningmarkt.

Het is nog maar zeer de vraag of na stabilisering weer explosieve groei zal plaatsvinden. De koopgekte die bestond in de periode tussen 2002 en 2006 zal waarschijnlijk niet meer terugkeren. En dat is volgens veel analisten maar goed ook.