Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Persoonlijke ontwikkeling? Werkgever bepaalt!

by admin on januari 30, 2019

Slechts 14 procent werknemers krijgt een persoonlijk opleidingsbudget

Waddinxveen, 30 januari 2019 –
Slechts een deel van werkend Nederland heeft zelf de regie over zijn persoonlijke ontwikkeling. Een klein percentage (14%) krijgt een persoonlijk opleidingsbudget om hun ontwikkeling kracht bij te zetten. Werknemers tussen 18 en 34 jaar krijgen dit iets vaker (18%) ten opzichte van vijftigplussers (12%). Dit blijkt uit het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ onder 1.019 werknemers uitgevoerd door Protime, specialist in workforce management oplossingen. Ontwikkelingsmogelijkheden worden vaak bepaald door de werkgever. In bijna een derde van de gevallen (32%) wijst de werkgever opleidingen en trainingen toe aan medewerkers. Bij een kwart van de organisaties worden trainingen incompany georganiseerd.

Eigen invulling
Sommige werknemers hebben wel de regie over hun ontwikkeling en mogen eigen initiatieven ontplooien. 24 procent van de werknemers zegt dat hun werkgever resources beschikbaar stelt om eigen ideeën uit te voeren. Minder populair is de optie om mee te lopen bij andere bedrijven of afdelingen. Slechts 13 procent van de respondenten krijgt de mogelijkheid om dit te ondernemen. Met vijf procent komt de persoonlijke coach het minst vaak voor als het gaat om de ontwikkeling van medewerkers. Opvallend is wel dat juist de jongere medewerkers (18 t/m 34 jaar) vaker over een coach beschikken. 10 procent van de medewerkers in deze leeftijdscategorie heeft een coach.

Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Wat als je investeert in de opleiding en ontwikkeling van medewerkers, en ze verlaten kort daarna het bedrijf? Het lijkt een doemscenario, maar wat als je niet investeert in mensen en ze blijven? Dat is misschien nog erger. Zeker met de huidige krappe arbeidsmarkt is het verstandig om het werk tot inspiratiebron om te toveren. Dat kan alleen als medewerkers zich continu kunnen ontwikkelen. Dit maakt hen meer betrokken en gelukkiger. Bespreek hoe medewerkers hun persoonlijke ontwikkeling zelf zouden invullen en wat daarmee hun bijdrage is aan het bedrijf. Op die manier kan iedereen zijn tijd waardevol maken.”

Het onderzoek ‘4 keer tijd voor goed HR-beleid: kwaliteit’ is te downloaden op de website van Protime.