Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Remvoering: Wat is het en hoe werkt het?

by Roscello on mei 8, 2018

Een remsysteem bestaat uit remblokken of remschoenen en remvoering. Wanneer er geremd wordt, worden de remschoenen of remblokken tegen de schijf of trommel van het wiel gedrukt. Dit wekt een hoge weerstand op en zal leiden tot het vertragen en uiteindelijk stoppen van het wiel. Door de wrijving en weerstand komt er veel warmte vrij. Deze hoge temperaturen kunnen voor problemen zorgen. Dit kan voorkomen worden door de juiste remvoering te gebruiken.

Waar zijn remvoeringen te vinden?

Remvoeringen zijn aanwezig in de meeste voertuigen. Dat is natuurlijk logisch want een auto, fiets, vrachtwagen of bus zonder remmen is natuurlijk zeer onveilig. Natuurlijk hebben grotere en zwaardere voertuigen een robustere remvoering nodig dan kleinere en lichtere voertuigen.

Remvoering slijt

Natuurlijk slijt remvoering. Wanneer de remmen worden gebruikt, en de remblokken of remschoenen tegen de remvoering worden gedrukt, komt er veel warmte vrij en dus is er veel slijtage. Het is van essentieel belang dat de remvoering hier goed tegen bestand is. Daarnaast is er contact met de metalen onderdelen. Zorg er voor dat u uw remvoering regelmatig laat controleren.

Wie werken met een remvoering?

Natuurlijk werken veel automonteurs met remvoeringen. Soms is het mogelijk om de remvoering van uw eigen auto te vervangen. Dit is echter lastig wanneer het nieuwere auto’s betreft. Ook bedrijven met zware machines (die zelf onderhoud hieraan uitvoeren) komen regelmatig in contact met remvoeringen.

Kühne Industrie: Specialist in remvoeringen

Kühne Industrie is specialist op het gebied van frictietechniek. In het frictietechniek assortiment zijn veel verschillende soorten remvoeringen te vinden. Wilt u meer informatie over remsystemen en remvoering? Bezoek de website voor meer informatie.