Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Rentelast dubbele hypotheek jaar langer aftrekbaar

by admin on juni 29, 2014

Gelukkig ook goed nieuws want de rentelast bij de dubbele hypotheek is een jaar langer aftrekbaar. De regering ziet ook in dat er niet alleen maar kostenverhoging kan worden doorgevoerd.

De financiële crisis hakt er bij de particuliere huishoudens hard in. Zeker de groep mensen die ten tijde van betere economische tijden een nieuwe woning kosten en verwachtten dat hun oude woning wel binnen redelijke tijd verkocht zou worden. Helaas heeft de vastgoedcrisis roet in het eten gegooid en zitten duizenden Nederlandse huishoudens met dubbele woonlasten opgescheept. Ondanks een versoepeling van het huurrecht is het voor een grote groep woningbezitters niet mogelijk de woning te verhuren.

Gelukkig ziet ook de overheid dat deze situatie onhoudbaar is en biedt de ongefortuneerde woningbezitter met dubbele hypotheek de mogelijkheid de rentelast die over beide woningen berekend wordt, de mogelijkheid de rentelast nog een jaar in mindering op het inkomen te brengen.

Aantal woningen ‘onder water’

Een relatief nieuwe term in de woningmarkt is het onder water staan van de woning. Dit betekent dat de hypotheekschuld inmiddels hoger is dan de waarde van de woning. In het verleden was dit fenomeen schering en inslag omdat men er in Nederland een gewoonte van maakt meer te lenen dan de aankoopprijs van de woning. In het verleden was deze situatie minder erg omdat de woningprijs ’toch wel zou stijgen’. Helaas is niets minder waar en blijkt de huizenbubble gebarsten te zijn.

Inmiddels staan volgens cijfers van de politiek ongeveer 700.000 woningen onder water. Hoe deze situatie op lange termijn moet worden opgelost is onbekend. Wel zijn er middelen in de vorm van de hier besproken verruiming van de renteaftrek en de versoepeling van het huurrecht.