Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

SOPN: De leerplicht afschaffen

by admin on november 30, 2014

Vanmorgen las ik in de krant dat onze nationale ufopartij SOPN (Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland) de leerplicht in Nederland wil afschaffen. Ik kon niet geloven wat ik las. Maar het stond er toch echt! De leerplicht afschaffen? Dat zal een grote bende worden in Nederland.

Ik zie het al voor me: peuters en kleuters die niet naar school willen en moeders die daaraan toegeven. De norm wordt dan analfabetisme en niet kunnen rekenen. Innovatie kunnen we in Nederland dan wel helemaal vergeten, want alle hoogopgeleiden zijn straks alleen nog maar 65-plussers als niemand meer een opleiding gaat doen. De uitspraken van SOPN-leider en ufoloog Johan Oldenkamp doen ons vermoeden dat hij zelf ook niet een al te goede opleiding heeft genoten.

Hoe kun je nu van een kind verwachten dat hij of zij goede keuzes voor de toekomst kan maken? Wanneer een kind besluit om niet naar school te gaan, dan zal het in de toekomst veel moeite krijgen met zaken als rekenen, lezen en schrijven. Ik ben benieuwd hoe men dan een baan gaat vinden, wanneer het Nederlands schoolsysteem volledig op de schop gaat. Maar daar heeft de SOPN natuurlijk een oplossing voor. Er wordt gesproken over een basisinkomen voor iedere Nederlander. Zonder daar iets voor te hoeven doen. Op de vraag waar al dit geld vandaan moet komen, heeft de SOPN niet echt een antwoord. Er wordt verwezen naar experimenten in Brazilië, een land waar de meerderheid in armoede leeft en gewapende bendeleden de arme wijken terroriseren. Moeten we dat nou als voorbeeld nemen?

Het partijprogramma van de SOPN laat op veel fronten enorme steken vallen. Stel dat wij in Nederland straks echt niet meer naar school hoeven, en wij voor altijd geld zullen blijven vangen van de overheid met het onvoorwaardelijke basisinkomen, hoe kunnen wij dan nog concurreren met andere landen waar nog wel gewerkt wordt? Zijn wij dan niet bezig met ons eigen faillissement?

Kijk dus goed uit waar u op stemt, wanneer u besluit om op de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland te stemmen!