Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verdwijnt de spaarhypotheek van het toneel?

by admin on juni 27, 2014

Het is niet gemakkelijk om in de glazen bol te kijken in hypotheekland, maar als er iets wordt geraakt door de nieuwe regels voor de hypotheekrenteaftrek dan is dat wel de aflossingsvrije hypotheek, waaronder de spaarhypotheek.

De spaarhypotheek is een hypotheekvorm waarbij wordt gespaard totdat er voldoende geld is om de hypotheek ineens af te lossen. Het aflossen wordt dus uitgesteld. Een hypotheek waarbij het aflossen wordt uitgesteld wordt een aflossingsvrije hypotheek genoemd.

Een spaarhypotheek is een hypotheekvorm die zekerheid biedt en fiscale voordelen – althans, als u de spaarhypotheek voor 1 januari 2013 heeft afgesloten. Voor nieuwe spaarhypotheken die na 1 januari 2013 zijn afgesloten kan geen gebruik meer worden gemaakt van de hypotheekrenteaftrek.

Dit heeft allemaal te maken met de nieuwe regels omtrent de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente voor de aflossingsvrije hypotheek. Hypotheekrenteaftrek kan voor hypotheken afgesloten in 2013 alleen nog maar worden aangevraagd wanneer het een lineaire hypotheek of een annuïteitenhypotheek betreft. En dit is niet het geval bij de spaarhypotheek.

Het zal maar afwachten zijn of mensen og een aflossingsvrije hypotheek zoals de spaarhypotheek zullen aanvragen. Cijfers van de ING Bank tonen aan dat de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek steeds meer worden afgesloten. Ook tonen die cijfers aan dat woningbezitters met een aflossingsvrije hypotheek steeds meer interesse hebben in het wel aflossen van de hypotheek. Er wordt ook op internet steeds meer gezocht naar mogelijkheden om de aflossingsvrije hypotheek over te sluiten.

Hoewel het moeilijk blijft om in de glazen bol te kijken is de trend dat er steeds meer interesse vanuit de consument is voor het periodiek aflossen van de hypotheek gedurende de looptijd. Een aflossingsvrije hypotheek past niet bij die wens. En omdat bij de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek periodiek worden afgelost en de mogelijkheden voor hypotheekrenteaftrek blijven bestaan, kan in ieder geval zeker gesteld worden dat veel mensen deze hypotheekvormen verkiezen boven een spaarhypotheek.