Plaats uw persbericht!

Op deze website kunt u gratis uw persbericht plaatsen met daarin een verwijzing (link) naar uw eigen website. Het plaatsen van deze link draagt bij aan de vindbaarheid van uw website in de zoekmachines. Leest u voordat u een persbericht plaatst wel even de voorwaarden.

Meld u nu gratis aan en begin direct met schrijven!

Verhuisd naar Rotterdam? Deze dingen moet je regelen!

by Marloes83 on maart 11, 2020

Ben je pas geleden verhuisd naar Rotterdam? Bij een verhuizing komen, naast het verplaatsen van de kostbare spullen, ook een hoop administratieve zaken bij kijken. In dit artikel lees je welke dingen je moet regelen bij een verhuizing naar Rotterdam.

Medische zorg

Allereerst is het belangrijk dat je uitzoekt of je zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de dichtstbijzijnde ziekenhuis. Heeft je zorgverzekeraar een contract met de Erasmus, Maasstad ziekenhuis of Ikazia?

Naast het ziekenhuis is het ook goed om te kijken of je gebruikmaakt van een nieuwe tandarts. In deze regio vind je veel tandartsen uit Rotterdam. Kies bij voorkeur voor tandarts die meerdere specialiteiten in huis heeft. Zo kan je bij alle tandzorg op één adres terecht!

Van welke abonnementen maak je gebruik?

Kijk bij je verhuizing welke abonnementen je nog hebt lopen die niet meer noodzakelijk zijn. Wellicht heb je bijvoorbeeld een fitness abonnement lopen. Kies, als je er voor open staat, voor een sportschool in Rotterdam, zoals Trainmore in Kralingen, Anytime Fitness of BigGym Rotterdam

Aan wie moet ik een verhuizing doorgeven?

Sta goed stil bij wie je een verhuizing moet doorgeven. Doe dit bijvoorbeeld aan familie en vrienden, maar ook bij de gemeente, bank, vereniging, verzekeraars en school. Het is verstandig om te kijken welke afschrijvingen je op je bankrekening hebt staan. Hierdoor weet je voor een gedeelte aan wie je een adreswijziging moet doorgeven.

Huisvestingsvergunning

In bepaalde wijken is het noodzakelijk om een huisvestingsvergunning aan te vragen. Dit is het geval als de huurprijs maximaal 710 euro bedraagt. Verdiep je daarom goed of dit in jouw situatie geldt. Het is niet mogelijk om een vergunning online aan te vragen.

Wel of geen verhuisbedrijf nemen?

Bedenk voor jezelf of het voordelig is om de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Het is raadzaam om meerdere offertes te vergelijken, zodat je kunt vergelijken op basis van prijs en kwaliteit.

Kortom, bedenk goed wat er voor een verhuizing naar Rotterdam allemaal komt kijken. Veel plezier in Rotterdam!